horoszkóp

Egy évig élt mélyhűtött csaja hullájával az új-zélandi drogdíler

nsz
2008.10.03. 16:05
Az új-zélandi születésű férfit kedden ítélték el, de nem azért, mert közel egy évig tárolta szárazjégen a halott excsaját, hanem mert kokaint árult. Mint kiderült, a nő halálában nem vétkes, a bizarr együttélést pedig vallási megfontolással indokolta.

Az új-zélandi születésű Stephen Roydsot kedden ítélte négyévi börtönre a Los Angeles-i bíróság amiért drogot árult. A férfi esete azonban nem ezért érdekes, hanem mert még a nyomozás közben, egy házkutatás során nem csak drogot találtak nála, hanem a közel egy éve halott barátnőjének mélyhűtött holttestét is.

Jegelte a kapcsolatukat

Mint az orvosszakértők megerősítették: a 46 éves Royds egy műanyag ládában, szárazjégen tartotta a holttestet lakásán, a Fairmont Beach Hotel egyik szobájában. A gondos tárolásának köszönhetően a test csak mérsékelten indult bomlásnak - írja a news.com.au. Így könnyen megállapítható volt, hogy a 33 éves elhunyt, Monique Trepp - egykori sztriptíztáncosnő és Roysd barátnője - közel egy évvel ezelőtt, de természetesnek mondható úton hunyt el: halálát alkohol- és kokaintúladagolás okozta. Mivel a testen nem találtak védekezésre utaló nyomokat, a halottkémi vizsgálat alapján Roydsot ellen nem emeltek vádat a nő halálával kapcsolatban.

Havas pályáktól a hóig

A drogdíler egyébként 20 évvel korábban érkezett Új-Zélandról az Egyesült Államokba, hogy profi síversenyzőként próbáljon érvényesülni, de aztán kokainnal kezdett kereskedni. Többféle álnevet is használt, ilyen volt pl. a "Mel Profitt", amit egy 1980-as években játszott tévéfilmből, a Wiseguyból szerzett. Természetesen a Mel Profitt nevű szereplő itt is drogdíler volt.

Azt nem lehet tudni, hogy hogyan ismerkedtek meg Monique Treppel, aki a középiskola után, 1999-ben kezdett el táncolni Santa Ana egy azóta már bezárt klubjában. A férfi szállodájának környéken található éttermek alkalmazottai a Los Angeles Timesnak elmondták, hogy Roysd és Trepp igazi szerelmespárnak tűntek, nem volt jele, hogy probléma volna a kapcsolatukkal.

Royds a kihallgatáson nem volt hajlandó elárulni, miért nem jelentette be barátnője halálát, és élt a mélyhűtött holttesttel közel egy évig az egykor közös lakásban, de egy interjúban később annyit mondott: vallási okokból tartósította a hullát. A rendőrségi szakértők szerint inkább az lehetett az ok, hogy Trepp halálakor Roydsot már körözték drogügyei miatt, így valószínűleg nem nagyon szeretett volna kapcsolatba kerülni az utána kutató hivatalos szervekkel.