horoszkóp

Önmagát okolta a 19 évesen megerőszakolt brit televíziós

2009.03.23. 13:12
A legutóbbi sztárokat felvonultató Big Brother győztese egy televíziós interjúban mesélt arról, mennyire butának érezte magát, miután egy férfi randevújukon megerőszakolta őt. Ulrika Jonsson akkor még csak 19 éves volt, és nem tudta közölni az illetővel azt, hogy nem akar lefeküdni vele. A 41 éves televíziós nem értesítette a rendőrséget, és a tettesről is csak annyit árult el, hogy egy műsorvezető volt.

A 41 éves Ulrika Jonsson önéletrajzi könyvében ugyan már írt arról, hogy kezdő televíziósként egyik kollégája megerőszakolta őt, nemrég azonban Piers Morgan műsorában is mesélt a történtekről. Az eset még 1988-ban történt, amikor az akkor 19 éves Ulrika Jonsson a TV-am csatornánál volt gyakornok. A svéd származású televíziós elmondta, önmagát hibáztatja, amiért nem tudta kellőképpen nyomatékosan közölni az őt randevúra hívó férfival, hogy nem akar vele lefeküdni.

"Egy kicsit butának éreztem magam. Úgy éreztem, hogy olyan szituációba keveredtem, amibe nem lett volna szabad. Magamat hibáztattam" - mesélte a műsorvezetőnő, akit megerőszakolója dolga végeztével elhívott a moziba. "Fizikai fájdalom gyötört. Csak feküdtem ott. Erre ő azt mondta, hogy menjünk, és nézzünk meg egy filmet. Azt mondtam, hogy nem tudok menni. Arra már nem emlékeszem, hogy mit válaszolt erre. Én maradtam, ő pedig elment. Azt hiszem, nem volt tisztában azzal, hogy mit tett."

Az most már négygyermekes anya elmondta, akkoriban még nagyon tapasztalatlan volt szex terén, mindössze másfél éve élt nemi életet, ezért különösen megrázó volt számára az élmény. Valójában csak akkor döbbent rá, mi történt vele, mikor végül orvoshoz fordult. Johnsson ismerte is a férfit, aki ezt tette vele, de nevét a mai napig nem árulta el: csak annyit mondott, hogy akkoriban a kollégája volt. "Nagyon elbűvölő és kedves volt, majd az események nagyon gyorsan követték egymást. Iszonyatos pánik fogott el, nem tudtam megszólalni" - emlékezett vissza.

Hozzátette, azért nem értesítette a rendőrséget, mert magát okolta a történtekért. Az önéletrajzában, ami 2002-ben jelent meg Honest (Őszinte) címmel, csupán annyit árult el az illetőről, hogy televíziós műsorvezető volt, de nevet nem említett. Egyesek szerint John Leslie (Jonsson kollégája, az ITV Szerencsekerék műsorainak, valamint az első angol Survivor-szériájának műsorvezetője - a szerk.) volt a tettes, de Jonsson nem tagadta, és nem is erősítette meg ezen híreszteléseket.

Ki is Ulrika Jonsson?


Ulrika Jonsson Svédországban született 1967-ben. Nagyapja a híres svéd operaénekes, Folke Jonsson. Televíziós karrierje 1989-ben kezdődött, amikor ő lett a TV-am és a svéd TV3 időjósa. A BBC és Chanel 4 több műsorában is szerepelt, illetve több shownak is volt háziasszonya. 2007-ben például a szexfüggőkről készített riportfilmet, valamint ő lett a legutóbbi, celebeket felvonultató Big Brother győztese.

Ami a magánéletét illeti, négy gyermeke született több különböző férfitól. 1998-ban akkori párja, Stan Collymore focista állítólag bántalmazta őt, azt viszont sikeresen megakadályozta, hogy a férfi nyilvánosságra hozzon egy olyan házi szexvideót, amit ciprusi nyaralásuk alatt készített. 2002-ben futó kalandba keveredett az angol válogatott szövetségi kapitányával, Sven-Göran Erikssonnal. 2003-ban pedig nőül ment ahhoz a férfihoz, aki egy televíziós műsorban keresett volna párt magának, de a nyertes kikosarazta. A show háziasszonya természetesen Jonsson volt. A pár azóta elvált, és a műsorvezető most Brian Monet reklámszakemberrel él boldog házasságban.

Forrás: Wikipedia

Leslie-nek ezzel szerzett pár kellemetlen percet: mint 2003-ban elmondta, sokat segített volna, ha állítólagos áldozata állást foglal: "Ha azt mondta volna, hogy nem erőszakoltam meg, akkor pontot tett volna az ügy végére. Ha pedig azt mondta volna, hogy én voltam, akkor legalább meg tudtam volna védeni magam. Embertelenség volt a részéről, hogy nem mondott semmit. Emiatt soha nem fogok megbocsátani neki." John Leslie ügyvédeken keresztül próbálta rávenni Jonssont arra, hogy tisztázza a nevét. A híresség ezzel kapcsolatban elmondta, hiba volt elárulni az őt megerőszakoló férfi foglalkozását. "Nem az volt a fontos, hogy ki tette ezt velem, hanem az, hogy megerőszakoltak. Ha azt szerettem volna, hogy kiderüljön az illető neve, akkor már az erőszak után cselekedtem volna" - tette hozzá.