horoszkóp

Tizenöt éves lányából akar Jordant faragtatni egy angliai anya

2008.07.09. 20:21
Kapcsolódó cikkek (1)
Ashley Hughes mindent meg akar adni a lányának, aki azt találta ki, hogy neki minden vágya, hogy olyan dúskeblű, plasztikai beavatkozásoktól egyáltalán nem mentes modell váljon belőle, mint Jordan. A most tizenöt éves lány naponta barnítja a bőrét, és várja, hogy anyja elég pénzt gyűjtsön össze a szükséges plasztikai beavatkozásokra.

Ashley Hughes lánya, Emma nyolcéves korában döntött úgy, miközben divatlapokat nézegetett, hogy modell szeretne lenni. Tízévesen kiszőkíttette a haját. Aztán tizenhárom éves korában, amikor az anyjával nézett egy dokumentumfilmet a modellekről, meglátta Jordant és máris tudta, neki rá kell hasonlítania. Emma most tizenöt éves, naponta jár szoláriumba, anyja több állást is vállal, hogy elég pénzt tudjon összegyűjteni lánya leendő plasztikai beavatkozásaira – tudtuk meg a Daily Mailből.

„Amikor Emma 13 éves volt, egy dokumentumfilmet néztünk a glamour modellekről, amiben Jordan is szerepelt. Emma azt mondta: „Én szebb vagyok nála. Glamour modell akarok lenni”. Most annyi állást csinálok, amennyit tudok, hogy fizetni tudjam majd az álma megvalósításához szükséges szépészeti kezeléseket, szoláriumozásokat, plasztikai beavatkozásokat” – mondta Ashley Hughes a Closer magazinnak.

Saját kabinnal a szépségért

Emma Hughes nagyon tudatosan készül a modellkedésre. Amikor 13 éves korában a helyi szoláriumból eltanácsolták, mert túl fiatalnak találták a mesterséges barnuláshoz, Emma megkérte az anyját, hogy szerezzen neki egy gépet otthonra. A lány anyja jó anya, így teljesítette a kérést, úgyhogy Emma azóta reggel és iskola után is befekszik a gépbe 10-10 percre. Elmondása szerint nem aggódik az egészségügyi kockázatok miatt, és remekül érzi magát, amióta folyamatosan barna. Hozzáteszi, naptejet kéne használnia, de ezt általában elfelejti, mert jobban barnul nélküle.

A példakép

„Nem aggódom emiatt a tanorexia nevű ökörség miatt, vagy a bőrrák miatt. A szolárium nem változtatott az egészségén. Magabiztossá és gyönyörűvé teszi. Minden kezelés jobbá teszi. Segítenek neki, hogy sztár legyen” – mondta az anya a lapnak.

A lánynak kilenc hónapja van egy barátja, aki kicsit túl soknak gondolja már ezt a nagy felkészülést a modellkarrierre. Emma apja meg azt látja lányában, hogy gyönyörű, sok fiú érdeklődését felkelti, úgyhogy figyelnie kell majd az udvarlókra.

„Jordan a példaképem. A modellkarrierjét tovább tudta vinni könyvekbe és még TV show-ba is. Milliókat csinált. Ehhez megfelelően kell kinéznem. Már tervezem a mellnagyobbításomat, hogy jobban hasonlítsak Jordanra, igaz a melltartó méretem már most is 75G” – mesélte a wannabe modell, Emma.

Emmát a szülei nagyjából 18 éves korában akarják elindítani pályáján. Addig még sok beavatkozás vár rá. Legközelebb egy 8000 fontos (kb. 2,3 millió forint) fogászati beavatkozás jön. Anyja eddig nagyjából 15000 fontot (kb. 4,3 millió forint) költött lánya külsejére, de a legdrágább, és szerintük az egyik legfontosabb beavatkozás, a mellnagyobbítás még hátra van.

Már lehetne nagyobb a melle

Tanorexia

Tanorexiának nevezi a szaknyelv azt, amikor valaki rászokik a napozásra vagy a szoláriumra. Nagyon kevés embernél fordul elő, de a tanorexiások valóban fizikailag vagy pszichikailag függnek a napozástól. Néhány éve, 2005-ben közölték azt a tanulmányt, amiben kimutatták, hogy a rendszeresen napozók elvesztik a kontrollt a napozási időbeosztásuk fölött, és olyan függőségi mintákat mutatnak, mint a drogosok vagy az alkoholisták. Az intő jelek közé sorolják, ha valaki ideges, ha nem napozhat, ha rendszeresen másokhoz méri a bőrszínét, ha mindig túl világosnak látja magát.

Nem értjük a Hughes családot, hiszen mellnagyobbítást már viszonylag fiatal korban is csinálnak mostanában. Alicia Douvall - akinek egy személyben több mint ötven plasztikai műtéte volt már - lánya anyja jó példáját követve már tizenharmadik születésnapjára kért magának új melleket. Szerencsére Douvall felelősségteljes édesanya, ezért azt mondta lányának, tizenhat éves koráig várjon a mellműtéttel.

Van, aki Barbie-t akar

Szintén a Daily Mail hozta a napokban azt a történetet, ami arról a tizenegy éves lányról szól, akire az anyja havonta 300 fontot költ, hogy úgy nézzen ki, mint egy Barbie baba.

Sasha Benningtonra anyja először nyolcéves korában rakott műszempillát, és azóta folyamatosan a hajhosszabítás, pedikűr, manikűr spirálban tartja a lányát. Amikor Sasha tízéves volt elindultak egy gyerekeknek szánt szépségversenyen, de a lány anyja arra panaszkodott a verseny után, hogy a szervezők nem engedték elég felnőttesre sminkelni a gyerekeket.

Lányát általában olyan idősre sminkeli az anya, amilyen idősre csak tudja, illetve fürdőruhás képeket is készíttet róla. Az anya szerint ezekben semmi kivetnivaló sincsen, hiszen rengeteg tizenegy éves lány van a strandokon bikiniben, és a pedofilok sem az idősnek, hanem éppen a fiatalnak kinéző lányokra buknak.