horoszkóp

Gyomorba lövik-e Gregor Bernadettet?

2009.03.12. 14:06

Pénteken terroristák rohanják le a Csillagvirág Klinikát, vér fog folyni, a kiírt szereplők elhaláloznak, de a Tv2 titkolózik. Szerintünk így végzik Gregor Bernadették. És önök szerint?

Vészesen közeleg az a péntek tizenharmadika, amikor valami történni fog a Csillagvirág Klinika színfalai mögött, valami, amit nem is nagyon lehet másképp jellemezni, mint nagy bummként. A TV2 lassacskán csepegteti az információkat, így nagyjából ködös, pontosan kiket visz el a klinika fennállásának harmadik támadása robbanása, de majd önök jól megmondják nekünk. Addig is néhány tipp lehetséges forgatókönyv-változatról azoknak, akik nézik, nem nézik, fogják nézni és ezután sem fogják nézni. HA úgy gondlja, így végzi a szereplő, nyomjon egy Igent, ha máshogy, egy Nemet. MInél kisebb a szám, annál inkább úgy gondolják, eltaláltuk a haláluk módját.

1. Gregor Bernadett

Kezdjük rögtön a híresebb szereplők kiirtásával, akiknek eltartása túlságosan megterheli a mérsékelten nézett sorozat büdzséjét. Gregor Bernadett megy, mert ugye nagyon drága macskaszemei vannak. Egy szépség csúf halála bizonyára olyanokat is odaszögezne a képernyő elé, akik még azt sem tudják, hányadik kerületben van a Csillagvirág Klinika. Mi sem tudjuk, de az biztos, hogy ütős lenne, ha az lenne a nyitókép, ahogy Gregor beszambázna a szépségklinika részlegre, hogy ötleteket adjon egy túlzott botoxhasználatban lemerevedett arcú kliensnek, aki mérgében fegyvert rántana elő, és egy jól irányzott lövéssel gyomron lőné Gregort. A nő természetesen nem halna meg azonnal, még bevinnék a műtőbe, de már nem lenne idejük megműteni, mert egy váratlan pillanatban kialudna minden fény az épületben. (Az ő haláltusája tehát végig visszatérő momentuma lehetne a tragikus résznek.)

IgenNem

2. Várdai Anikó

A sötétben először egy női sikolyt hallanánk feltehetően a recepció környékéről, ahol Várdai Anikó (Rozi) fülsüketítő hangon rikácsolná a telefonba, hogy akkor sem fizeti tovább a hitele törlesztőrészleteit, ha egy stadionnyi alárcos ember rohanja le a klinikát. Később ezt a mondatát még megbánná, de a sötétben most inkább csak elájulna. Mikor ismét magához térne, már csak az előtérbe bemasírozó álarcosokat és kiabáló embereket látná, de ez olyannyira sok információ lenne egyszerre a pletykás recepciósnak, hogy a sokktól agyvérzést kapna, beesne a pultja mögé, és őt már nem is találnák meg a rész végéig.

IgenNem

3. Haumann Petra

Haumann Petrát mindezidáig nem temették a lapok, hát mi most megelőlegezünk neki egy közelről jött fejlövést, amit valószínűleg nem fog megkapni, mivel ezekben a sorozatokban olyan lassan nyerik el méltó büntetésüket a közepesen gonoszok. De ha a Jóban Rosszban fiatal Hildegard nővérének mégis mennie kéne, akkor a lövést másodpercekkel azelőtt kapná, hogy Várdai eltűnne a pult alatt. A recepciós szemszögéből látnánk, ahogy közeledik felé a félhomályban, mert épp le akarta tolni, amiért ő tehet a hirtelen jött áramszünetről, mikor a sötétből mellélépne egy férfi és közvetlen közelről fejbelőné. Ez tehetné be a kiskaput a sorozat Rozijának. Is.

IgenNem

4. Mihályfi Balázs

Na, de robbanjanak az igazi bombák és ezzel az egy jelenettel ki is irtanánk néhány szereplőt. Aki nem tudná, annak eláruljuk, hogy az van, hogy a Jóban Rosszban dúskál a negatív szereplőkben, ott van rögtön Mihályfi Balázs (Fehér Richárd), aki egyenesen az ukrán maffiával áll hadilábon, valami drogbalhé miatt, így nem kizárt, hogy ezek a rosszfiúk lesznek a híres terroristák, akik néhány jól irányzott Molotov-koktéllal árasztják el a klinikát a sötétség után.

IgenNem

5. Juhász Adrienn, Tallós Rita

Persze nem, Mihályfit nem találnák el, de a beteg statiszták közül sok odaveszne, és ezen a ponton hullana el Juhász Adrienn (Zimányi Elvira), akinek azért kellene meghalnia, mert a rendőrnek a csaja, és az ad okot bosszúra, már amennyiben logikát keresünk az elhalálozásokban. Nem szaroznak ezek a terroristák, elképzelt forgatókönyvünk szerint az első falrepesztő bummban - ami mellesleg Haumann fejbelövésével venné kezdetét - meghalna Tallós Rita (Helen Tanakis), aki még éppen bocsánatot tudna kérni azoktól, akiket a közelmúltban megbántott, majd örök álomra hajtaná fejét a véres kórházpadlón. (Az áramszünetnek természetesen mostanra vége lenne, mert Mihályfi pont a pótgenerátorok környékén bóklászna, de az pontosan nem derülne ki, hogy ő a sötétért vagy a világosért felelős, később azt állítaná, ő csinált világosságot.)

IgenNem

6. Marton Róbert

Egy repülő hordágy ezen a ponton kiütné a sikeres nőgyógyászt, a Marton Róbert által játszott Dr. Kardos Zoltánt, aki mivel amúgy is lecserélt szereplő, gondoljuk, hogy nem hiányozna vagy legalább is nem sokat. (Lehet tiltakozni) Közben néhány unatkozó terrorista megerőszakolná Fridel Fruzsit, biztos ami biztos.

IgenNem

7. Damu Roland

Damu Roland arra járna, és bár volt feleségéről van szó, azért beszállna az erőszakba, de végül kétségek közt mégis úgy döntene, megpróbálja megmenteni. Elsőként egy terroristanővel végezne hátulról, lazán megfojtaná, ahogy a filmekben látta, de miközben a fegyverét próbálná elvenni, hogy Jack Bauer-i küldetését bevégezze, egy távcsöves puskás ismeretlen levadászná, ami még magukat a terroristákat is meglepné, hogy egy kicsit sejtessenek valamit a sorozat újdonsült írói.

IgenNem

8. Novák Henrietta, Seres Dániel, Haumann Péter

Nem maradtak mások hátra, mint Novák Henrietta (Bakó Melinda) és Seres Dániel (Fehér Roland) a maffiózó csaja és fia, akiket egy külön szobában őriznének a terroristák, cserébe Mihályfiért, aki azonban inkább saját bőrét mentené, amiért először a csaját végeznék ki a rombadőlt kórház egyik épen maradt épületében, mindenki szeme előtt. Aztán a gyerekre kerülne sor, ám ebben a pillanatban Haumann Péter berohanna egy ismeretlen eredetű fegyverrel és még mielőtt agyonlőnék leszedne néhány rosszfiút. Aztán megérkeznének a jófiúk és elmenekülnének a rosszak. Hát, mi valami ilyesmire forgatnánk a Jóban Rosszban esetleg korszakalkotó részét.

IgenNem