horoszkóp

Natasha Kampusch megvásárolta börtönét

2008.05.15. 10:17
Nem tudni pontosan, mi járhatott Natasha Kampusch fejében, amikor megvásárolta azt a házat, aminek pincéjébe tíz éves korában zárta be elrablója, és nyolc éven keresztül szexrabszolgaként használta. Az amstetteni rém ügye felszínre hozta eltemetett emlékeit, közben céltudatosan törtet előre: saját talk show- val készül, egymillió dolláros szerződést írt alá egy osztrák televízióval.

Nyolc és fél éven át tengette életét fogolyként annak a háznak ablaktalan pincéjében Natasha Kampusch, ahonnan végül sikeresen megszökött, és amit most mindenki megdöbbenésére megvásárolt.

"Meg kell tanulni feledni a múltat, ennek ellenére megvettem azt a házat" - magyarázta. "Tisztában vagyok azzal, hogy ez eléggé groteszknek tűnik. Mostantól egy olyan lakás számláit fizetem, ahol soha nem akartam élni, de ez még mindig jobb, mintha vandálok rongálnák meg, vagy sorház épülne a helyére. Már jártam ott a szökésem óta és egyáltalán nem olyan félelmetes."

Feltörtek a régi emlékek

Kampusch újra felidézte, milyen halálfélelme volt, ha fogvatartója, Wolfgang Prikopil elhagyta a házat:

"Soha nem lehetett tudni, mikor jön vissza, és hogy visszajön-e egyáltalán. Rettegtem attól, hogy éhen fogok halni. Tehetetlennek és kiszolgáltatottnak éreztem magam, olyannak, akinek még egy ásványvizes flakon felbontása is problémát jelent."

Natascha Kampusch

Fritzl-t, az amstetteni rémet, aki 24 éven keresztül, hasonló módon tartotta fogva saját lányát és annak gyermekeket is nemzett, Natasha egy önző, beteg embernek tartja. "Szörnyű, hogy ő azt mondja, szereti a lányát. Hazudik! Csak saját magát szereti!" A mostani dráma felidézte benne a múltat, amit már kezdett elfeledni. "Ez nagyon megterhelő most nekem. A képeket nézve összeszorul a gyomrom."

Műsorvezetőnek készül

A 19 éves lány szökése óta közel hatmillió eurót keresett különböző interjúkból és fotózásokból. Most pedig lehetőséget kapott arra, hogy álmát valóra váltsa és kipróbálhassa magát a másik oldalon is. Egy osztrák televízióval, a Plus 4 csatornával kötött a napokban egymillió eurós szerződést.

"Valami egészen újat szeretnék, nem a megszokott, unalmas interjúkat. Híres és hétköznapi emberekkel fogok beszélgetni teljesen nyitottan, egy ismeretlen, új oldalról megvilágítva őket, mélységekig hatolva."

Prikopil örökké életének része marad

Úgy tűnik, hogy a céltudatos fiatal nő már a saját útját járja és tisztában van önmagával, de közben édesanyja arról beszél, hogy lánya még mindig nem tudta feldolgozni Prikopil halálát - akivel állítása szerint önként folytatott szexuális kapcsolatot -, és betegesen ragaszkodik azokhoz a tárgyakhoz, amiket tőle kapott. Többek között elrablója koporsójának fotóját is őrizgeti mobiltelefonjában. "Egyszer még táncolni fogok a sírodon" - mondta neki cinikusan nem sokkal azelőtt, hogy a férfi vonat elé vetve magát öngyilkos lett.