horoszkóp

Börtönkonyhán dolgozik az életfogytiglanra ítélt meleg kannibál

2008.10.22. 10:25
Praktikusan használták ki a börtönben a 36 éves Anthony Morley tehetségét - a meleg kannibálként hírhedtté vált szakács a börtönkonyhán fog tevékenykedni, bár a kések közelébe nem engedik. A barátja meggyilkolásáért és részleges elfogyasztásáért életfogytiglani büntetésre ítélt Morley nem igazán érti, miért az aggodalom.

Remek helyen kamatoztathatja főzési tudományát a kannibál szakácsként ismertté vált Anthony Morley. A barátja meggyilkolásáért, majd egyes részeinek ínyenc fűszerezése utáni elfogyasztásáért Morleyt hétfőn életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, mára pedig már munkát is találtak neki a börtönben: a konyhán dolgozik majd. Eredeti szakmája ugyanis szakács, bár itt nem fogják a kések közelébe engedni. Morleynak fogalma sincs, miért tiltották el.

A rágós húst nem szereti

Morley volt az első brit melegszépségverseny győztese, de erre már alig emlékezett valaki, amikor áprilisban letartóztatták pasija, a 33 éves Damian Oldfield meggyilkolásáért. Az 1993-as brit Mr. Gay azonban nem csak megölte a Bent című meleglapnak dolgozó Oldfieldet, de falatozott is belőle egy keveset: mint a Sun beszámolt róla, zöldfűszerrel ízesítette, majd olívaolajban kisütötte a kivágott darabokat. Az így elkészített fogás maradványait a rendőrök a serpenyőben, rágósabb részeit pedig a szemetesben találták meg.

Morley legjobb barátja, a 25 éves Michael Graham maga is kíváncsi rá, mit szólnak majd a rabok, ha megtudják hogy az angol lapok által csak kannibál szakács néven emlegetett Morley főz rájuk. "Akármit is tett, Tony remekül főz" - mesélte Graham a People magazinnak. Annak ellenére, hogy elvágta áldozata torkát, majd a combjából kivágott darabokat készítette el, Morley nem érti, miért nem engedik a kések közelébe. "Hogy a fenébe feltételezhetik rólam, hogy bármit is művelnék a késekkel?!" - értetlenkedett barátjának, amikor megtudta, nem használhatja az eszközöket.

Sőt, már a melegsége is elmúlt

Graham, aki maga is szakácsként dolgozik, a lapnak azt is elmesélte, hogy alig pár perccel korábban invitálta barátját inni, hogy az megölte volna Oldfieldet áprilisban. Graham teljesen megdöbbent, amikor Morley azzal hárította a meghívást, hogy nem megy, mert épp egy pasival nézi a Túl a barátságon című filmet. Graham azért lepődött meg ennyire, mert Morley neki azt állította: már jó ideje nem találkozott pasikkal. "Azóta ismerem őt, mióta megnyerte a brit Mr. Gay versenyt 1993-ban. Én lettem a legjobb barátja, de soha nem volt szó róla, hogy pasikkal lenne. Mindig azt mondta, hogy már nagyon régen volt, amikor a saját neméhez vonzódott, és hogy már jó ideje a nőket szereti" - nyilatkozta Morley barátja.

Damien Oldfield és Anthony Morley

A kitartó Graham meg van győződve róla, hogy legjobb barátja tudatmódosító szerek hatása alatt állt az eset alkalmával. "Szerintem ittas volt, amikor telefonon beszéltem vele. Azt hiszem, úgy gondolta, hogy akkor megragadja az alkalmat és elmondja nekem, hogy újra férfiakkal van, ugyanis nem sokkal azután közösen költöztünk volna egy lakásba. Valószínűleg fel akart világosítani, mielőtt magamtól jövök rá" - mondta Graham, aki úgy gondolja, az egész azért történt, mert Morley még mindig nem volt biztos a szexuális hovatartozásában, és emiatt talán megkattant.

Bizarr és borzalmas

A Leeds Crowd-i bírósági kihallgatás alkalmával egyértelműen bebizonyosodott, hogy a szakács meggyilkolta Oldfieldet, állítása szerint azért, mert arra ébredt, hogy a férfi bepróbálkozik nála. Ezt követően több darabot is kivágott a mellkasából és a combjából, amit aztán friss zöldfűszerekkel befűszerezve kisütött és megkóstolt. Az ínyenc falatozás után a véres ruhát viselő Morley lement a sarki giroszoshoz, ahol bejelentette, épp most ölt meg valakit, miután az meg akarta erőszakolni. A rendőrség a bejelentést követően vizsgálta át a lakását, ahol a hálószoba padlóján találtak rá a több tucatszor megszúrt és elvágott torkú Oldfieldre. A kannibál szakács ügyét tárgyaló James Stewart bíró karrierjének "egyik legrémesebb emberölésének nevezte" Morley gyilkosságát, amit az esküdtszék "borzalmasnak és bizarrnak" nevezett. A meleg férfi azt állítja, nem emlékszik az elkövetett tettre, csak annyi rémlik neki, hogy megvágta a kezét.