Menekül a hároméves gyermekét halálra verő kaposvári apa

2008.03.26. 12:20
Kedd délután meghalt egy hároméves kisfiú Kaposváron. A gyereket feltehetően az apja verte halálra. Az ügyben halált okozó testi sértés miatt indítottak nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Helyszíni beszámolók szerint a jelenleg bújkáló férfi korábban is bántalmazta már hároméves fiát.

Halált okozó testi sértés alapos gyanúja miatt indított tegnap eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, miután az orvosszakértői vélemények megállapították, hogy a tegnap meghalt kaposvári kisfiú bántalmazás áldozata lett - közölte a police.hu.

A Sonline-nak megszólaló szomszédok szerint tegnap délután azt látták, hogy a szomszéd férfi a nyakában a gyerekkel megy az utcán, akit a felesége követ. A nő azt kérdezte, mit csinált a férfi a gyerekkel. Ezután a férfi lerakta a földre a fiát és elkezdte újraéleszteni. A szomszédok ekkor kihívták a mentőket.

Miközben a mentők a gyereket próbálták újraéleszteni, a férfi eltűnt. Azóta sem találják.


Nagyobb térképre váltás

A Sonline körbekérdezett Kaposváron az üggyel kapcsolatban. A megszólalók szerint a férfi rendszeresen bántalmazta négy gyerekét, a hároméves fián állítólag a cigarettacsikkét is elnyomta. Egy családtag szerint a kisfiú korábban kórházba is került a bántalmazások miatt, az anya pedig anyaotthonba is elment már.

Az egyik kaposvári kocsmában azt mondták, a férfi azért verte meg a gyerekét, mert a fejébe vette, hogy nem ő az apja - írja a Sonline a cikkében. A kocsmaiak pedig meg is fenyegették a férfit, hogy ne csak a rendőröktől féljen. Hasonló véleményen vannak a környékbeli lakosok is, az egyik nyilatkozó egyenesen azt állította, hogy a környéken elszabadultak az indulatok.

Az Indexnek azt mondta a Somogy Megyei Rendőr főkapitányság szóvivője, hogy nagy erőkkel keresik az apát. Elképzelhető, hogy a férfi a városban bujkál, de hamarosan országos körözést is kiadnak a férfi ellen.

A férfi korábban is ült már börtönben, állítólag akkor gyerekbántalmazásért. A gyermek anyját már kihallgatta a rendőrség, de részleteket nem közölt - írta a Független Hírügynökség.