horoszkóp

Férje holttestéből kinyert spermákkal akar teherbe esni az özvegy

2008.04.09. 16:35
Kapcsolódók (1)
Irakban elesett férje halott testéből nyerte ki a spermákat az özvegy, aki azt reméli, hogy azoktól fog majd teherbe esni. Az anyós először nem járult hozzá, de kiderült, hogy csak nem akart kimaradni a buliból. Az orvosok nem sok esélyt adnak a sikeres megtermékenyítésnek.

Egy amerikai katona özvegyének sikerült halott férje testéből kinyernie spermákat és lefagyasztania annak reményben, hogy az Irakban elhunyt férfi legyen majd leendő gyermekének apja - írta a Daily Mail. Kynesha Dhanoolal esete jogtörténeti jelentőségű lenne, ha olyan végzést bocsátanának ki, ami megtiltja az amerikai hadsereg számára, hogy bebalzsamozzák férje testét azért, mert spermiumot szeretnének kinyerni belőle. Szakértők szerint elég valószínűtlen, hogy a nő megtermékenyüljön, a spermák ugyanis a halál után csak néhány órán keresztül számítanak aktívnak, ám az asszony azt reméli, hogy hamar teherbe tud esni.

A hölgy állítja, hogy férjével, Dayne Darren Dhanoolallal visszatérte után családalapítási terveket szövögettek. A 31 éves katona március 31-én halt meg, amikor Bagdadban vezetés közben robbanás érte autóját. A megözvegyült nő édesanyja, Yvonne Watkins szerint mindenki tudott a pár jövőbeni terveiről. „Igyekszünk tiszteletben tartani a lányom kívánságát. Férje összes bajtársa és mindenki, aki ismerte őket tudhatta, hogy nagyon akartak gyereket.”

Az anyós sem akart kimaradni

Mrs Dhanoolal spermaszerzési kísérletét először elhalasztották, mert férje végrendelet nélkül halt meg, és az anyós először nem adta hozzájárulását a procedúrához. Mielőtt a katona elment volna a háborúba, anyját hatalmazta meg maradványai kezelésével halála esetén. A szövetségi bíró a Georgiába állambeli Columbusban pénteken hozta meg a döntést, miszerint az özvegy ideiglenesen leállíthatja a hadsereget a test bebalzsamozásában, így még aznap le tudták venni a mintát.

A spermák most Mrs Dhanoolal orvosi képviselője felügyelete alatt állnak és az anyós már teljes mértékben támogatja menyét a projektben. „Együtt sírunk múlt szombat óta, mióta a bíróság engedélyt adott a próbára. Felhívott és elmondta, hogy felőle mehet a dolog, csak biztos akart lenni benne, hogy ha a lányom belevág, akkor őt is bevonjuk” – védte nászasszonyát Kynesha Dhanoolal édesanyja, Ms. Watson. Hozzátette, hogy ha összejönne a baba, akkor a kicsi biztosan rengeteg szeretet kapna. „Nem egy átlagos unoka lenne, az biztos.”

Az orvosok szerint nagyon kicsi az esélye, hogy a nőnek sikerül teherbe esnie. Dr. John Park, az Emory Egyetem Orvosi Karának adjunktusa, termékenységi szakértő elmondta, hogy bár már voltak feljegyzések olyan aktív spermáról, amelyeket több, mint 36 órával a halál után nyertek ki a holttestből, de nem valószínű, hogy négy nappal később még életkésesek tudnak maradni az ivarsejtek.