horoszkóp

Anglia egyik sztársebésze összeesett a háza előtt, majd meghalt

2008.05.23. 10:50
A 42 éves Martin Kelly szerdán, éjszakai műszakja után hazaindult, de a háza ajtajában összeesett. Egy barátja talált rá később, de már nem tudtak rajta segíteni, a kórházba szállításkor már csak a halálát tudták megállapítani. Kelly Anglia egyik vezető plasztikai sebésze volt, feleségét, Natascha McElhone színésznőt sokkolta a halálhír. Az orvosok még vizsgálják, mi okozhatta a sebész halálát, egyelőre a szívroham a legvalószínűbb.

Hiába próbálták újraéleszteni a szerda éjjel londoni háza elé kiérkező mentősök Martin Kelly plasztikai sebészt, miután éjszakai műszakjából hazatérve összeesett háza küszöbén. A 42 éves angol sztársebészt a mentősök gyorsan kórházba is szállították, ahol Kelly jól képzett kollégái sem tudtak mást tenni, mint megállapítani a sebész halálát – írja a BBC.

A sebész valószínűleg szívrohamot kapott, de a halál pontos okára még meg kell várni néhány vizsgálat eredményét. Néhány kórházi dolgozó szerint a halált az okozhatta, hogy a sebész szíve egy vírusos fertőzés miatt súlyosan megsérült.

Az ismerősök összetörtek

Kelly halálhíre sokkolta az ismerősöket és a családtagokat. A férfi egészséges életet élt.

A sebész felesége, Natascha McElhone éppen Los Angelesben forgatta a nálunk Kaliforgia néven futó sorozatot, amiben szerepel, amikor megtudta, mi történt a férjével. Azonnal hazautazott Angliába. McElhone leginkább a George Clooney-féle Solaris-feldolgozásból lehet ismerős, ő a főszereplőnő.

McElhone nevelőapja, Roy Greenslade, kritikus elmondta, a barátokat, a kollégákat és a családot sokkolta Kelly halálhíre. „Amellett, hogy kiváló orvos volt, festett, zenét szerzett, remek sportember volt. Egy lenyűgöző és valódi reneszánsz ember volt” – mondta a BBC-nek Greenslade Kellyről. A férfi hozzátette, semmi jele nem volt annak, hogy Kelly szívével problémák lennének, lovagolt, síelt, sokat sportolt. Greenslade tíz perccel a halála előtt beszélt a sebésszel, akivel akkor még minden rendben volt, ezért azt gondolja, hogy nagyon hirtelen történhetett a dolog.

Kelly egyik kollégája, aki már több mint tizenkét éve ismerte a sebészt, is nehezen hitte el a hírt. „Súlyos veszteség ez. Nagy-Britannia valaha képzett egyik legügyesebb plasztikai sebésze volt. Olyan szintre jutott el, hogy már világszintű ismertségre tett szert, értelemszerűen le vagyunk sújtva. Nagyon tehetséges sebész volt, de annyira sok dolog érdekelte még ezen kívül. Zenében, művészetben is nagyon, nagyon tehetséges volt, kedvelték az emberek emiatt – mondta el kollégájáról Peter Butler.

A halálhír kapcsán az angol plasztikai sebészek szövetsége is közleményben fejezte ki részvétét, és értetlenségét.

Jó házasságban élt

Feleségével, Natascha McElhone-nal már tinédzser koruk óta ismerték egymást, nemsokára a tizedik házassági évfordulójukat ünnepelték volna – írja a Daily Mail.

A párnak két gyereke született eddig, McElhone jelenleg a harmadik gyerekkel terhes.

„Csodálatos dolog olyannal lenni együtt, akit nagyjából a gyerekkorod óta ismersz. Különleges ember, tényleg az” – nyilatkozta McElhone tavaly a férjéről.

Sztárok keresték, jótékonykodott

Kelly egyik ismerőse arról beszélt a Daily Mailnek, hogy a sebész borzasztó felkapott lett az utóbbi időben.

„A kereslet a szolgáltatásaira robbanásszerűen nőtt. Mindenki azt akarta, hogy ő legyen a plasztikai sebésze” – mondta a lapnak a magát megnevezni nem kívánó barát. Hírességek jártak hozzá megánrendelőjébe, hogy új, és szebb orruk, vagy bármilyük legyen. Kelly ezt a munkát is szívesen végezte, de igazából a közkórházban ellátott feladatait, és a Facing the World alapítványnak végzett munkát szerette a legjobban.

Az alapítvánnyal közösen lehetőséget adtak a világ legszegényebb országaiban élő gyerekeknek, hogy a különféle okok miatt szükséges arcműtéteket elvégezzék rajtuk.

Kelly volt az első, aki teljes arcátültetést végzett Angliában, kollégái szerint meghatározó alakja volt az arcsebészetnek.