horoszkóp

Újabb késelés Londonban, a rendőrség tehetetlen

bry
2008.07.02. 14:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Tegnap éjjel egy 20 év körüli nőt késeltek meg London belvárosában, ezzel 18-ra emelkedett a meggyilkolt fiatalok száma a brit fővárosban. Wilding rendőrkapitány szerint a brit fiatalok számára a bandázás, a drogok kiváltotta erőszak, a késelés és az utcai verekedés pótolja a családi életet. A bűncselekmények számának csökkentésére a rendőrség.

Egy húsz év körüli nőt késeltek meg múlt éjjel Londonban, alig néhány nappal azután, hogy a brit sorozatszínésznő öccsét Ben Kinsellát megtámadták. A nőt kórházba szállították, azonban már nem tudták megmenteni életét. A bűncselekmény elkövetésével egy nőt gyanusítanak, de pontos részleteket nem közöltek, az áldozat azonosítása még tart, írja a Daily Mail.

18 fiatalt késeltek meg Londonban fél év alatt

A gyilkosság előtt egy nappal London Islington negyedében több száz fiatal, fehérbe öltözve vonult fel a 16 éves a Ben Kinsella hétvégi meggyilkolása ellen tiltakozva. A fiú barátaival szórakozott, amikor vitába keveredett egy másik társaság tagjaival. Megpróbált elmenekülni a helyszínről, de egy kisebb, fekete fiúkból álló társaság kezdte el üldözni. A fiút megkéselték, nem sokkal a kórházba szállítása után halt meg. Szintén késelés áldozata lett a novemberben mozikba kerülő Harry Potter-film egyik szereplője, Robert Knox. A 18 éves fiú az öccsét próbálta megvédeni, amikor leszúrták egy kocsmai verekedés során.

Néhány napja hoztak létre akciócsoportot a bandák ellen

Barbara Wilding dél-walesi rendőrfőkapitány szerint a brit fiatalok számára a bandázás, a drogok kiváltotta erőszak, a késelés és az utcai verekedés pótolja a családi életet. Wilding úgy véli, az "elvadult" tinédzserek legújabb nemzedékének életformájává vált az együtt lógás a nagyvárosok szegényebb negyedeiben. A fiataloknál a csoporthoz tartozás érzése, a "törzsi" lojalitás erősebb, mint a családhoz való kötődés és az egyszerű utcai járőrözés nem oldja meg a problémát. Tavaly a statisztika szerint huszonhét ilyen bűncselekmény történt, idén pedig 18 tinédzsert öltek meg csak Londonban. A brit belügyminisztérium csak a napokban hozott létre akciócsoportot a bandák ellen Londonban, Birminghamben és Manchesterben, írja a Független Hírügynökség.

Sikertelen próbálkozások

2005-ben azért törölték el a szórakozóhelyek fix záróráját, mert így akarták elkerülni a záráskori dühöngéseket, és meg akarták honosítani a kontinensen szokásos kávéházi kultúrát a szigetországban. A kocsmák és bárok megnövekedett nyitvatartási idejének engedélyezése nem csökkentette az alkohol hatására elkövetett erőszakos cselekményeket Nagy-Britanniában. Az Önkormányzatok Szövetsége (LGA) jelentése szerint ugyanis a várt csökkenés helyett inkább stagnált vagy nőtt az alkohol hatására vagy késő éjjel elkövetett erőszakos bűncselekmények száma. "Az új italfogyasztási szabályoknak nem volt semmilyen hatása az alkohollal összefüggő, a városközpontokat "megközelíthetetlenné" tévő erőszakos cselekmények számára", mondta Sir Simon Milton, az LGA elnöke.