horoszkóp

Tizenéves fiúk késeltek meg egy miskolci férfit

bry
2008.07.11. 13:39
Táskájában lévő fizetését rabolták el tizenéves fiatalok egy 48 éves férfitől, Miskolcon. A 6 fiatalkorú fiúból álló társaság megtámadta az áldozatot, és egyikük hátbaszúrta. A férfi szerencsére nem sérült meg súlyosan. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőket, akiknek ez a harmadik hasonló bűncselekménye volt aznap.

A 48 éves, miskolci férfi péntekre virradóra munkahelyéről tartott hazafelé. A Tiszai pályaudvar környékén egy fiatalember megkérdezte tőle, mennyi az idő. Válaszadás közben még öt tizenéves fiatal körbe vette, majd szinte azonnal bántalmazni kezdték.

A földre esett és a hátában is fájdalmat érzett. Mint később kiderült, hátba szúrta egyik támadója, aminek következtében nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A férfi megpróbált segítséget kérni, kiáltozott, mire a hat fiatal elmenekült a helyszínről és elvitték áldozatuk táskáját a benne lévő készpénzzel.

A rendőrségi bejelentést követően a miskolci rendőrkapitányság járőrei a helyszín közelében, egy éjjel-nappal nyitva tartó bolt előtt igazoltatottak hat fiatalt, akikre ráillett a sértett által megadott személyleírás. Kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével ők gyanúsíthatóak. A rendőrség így őrizetbe vette a 14, 15 és 17 éves fiatalkorú fiúkat, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A miskolci rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást a fiatalkorú elkövetőkkel szemben, akik június 11-én még kettő, hasonló módon elkövetett bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak, írja az MTI.