horoszkóp

A legújabb brit őrület: 5 évesek kickbox-viadala

2008.04.22. 09:50
Az erőszak látványát áhító közönség megunta a felnőtt izomkolosszusok és a kutyák véres küzdelmét, a legújabb látványosság az 5 éves gyerekek kickbox mérkőzése. És hol vannak eközben a szülők? A szorító mellett biztatják agresszióra gyerekeiket.

A kutyaviadalok már nem szórakoztattak eléggé, ezért néhány élelmes angol új ötlettel próbál a harcra kiéhezett tömeg kedvében járni. Ötletük egyszerű és mégis szokatlan, kickbox meccseket rendeznek, de nem a megszokott módon. A Daily Mail újságírói ellátogattak egy ilyen eseményre, és rögtön kiszúrtak két ifjú csillagot, akik szinte sztárként ragyognak a cseppet sem hagyományos kickbox egén.

Miah és Kian Flanagan, az ikerpár mindkét tagja jól edzett harcosnak számít, annak ellenére, hogy csak néhány hónapja, szüleik hatására kezdték el ezt a kemény sportot űzni. Az ikrek még csak 5 évesek.

Hisztinek helye nincs

A Flanagan ikrek szüleik ösztökélésére lépnek a szorító kötelei közé, ahol velük egyidős gyerekekkel próbálják meg fölvenni a harcot. A testvérek közül Miah, a szőke copfos kislány viseli nehezebben a csatákat. Édesapja szerint gyakran megesik, hogy a kislány, mielőtt belépne a ringbe, pityereg egy kicsit.

"Akárhányszor a szorítóba indul a kislányom, mindig fenn áll a veszélye, hogy el kezd sírni" - mondta az egyébként büszke apa, majd hozzátette, ha a lánya már nem élvezné, bármikor abbahagyhatná a kickboxot.

Azonban az nem kérdés, hogy mennyire élvezheti ez a kislány valójában a küzdelmeket, ha az apa által pityergésnek titulált ijedtség valójában szívszaggató zokogás, amit a sportszerető apuka először csak "gyerünk kislányom, csak érezd jól magad" mantrával próbál csillapítani. Majd miután elszakad nála a cérna, "azonnal fejezd ezt be" felkiáltással zárja rövidre a kislány könyörgését.

A gyerekek váltják valóra a szülők álmait

A versenyzők között van a 10 éves korával már veteránnak számító Thai Barlow is. Őt is a szülei indították el ezen a pályán, édesapjának saját edzőterme van, és hajdanán anyukája is sikeres harcosként volt számon tartva.

Thai 14 éves nővére is versenyszerűen űzi a kickboxot, mindketten kétszeres világbajnoki címmel rendelkeznek, így tökéletesen megfelelnek a családi elvárásoknak. Thai édesapja, Mark Barlow mindent megtesz fia kitűnő kondíciójáért, a világ számtalan pontjára elutaztak már, ahol kicsit is értenek a kickboxhoz. "Az én álmom, és az édesanyjáé is, hogy a fiunk egy neves thaiföldi küzdőtéren szerezzen bajnoki övet. Azt nem tudom, hogy mi az ő álma, talán, hogy játszhasson a katonáival" - nyilatkozta a törődő édesapa a Daily Mailnek.

A sportminiszter szerint nem lenne szabad erőltetni

Az angol sportminiszter, Hugh Robertson a sajtó elmondta, már értesült az esetről. "Úgy gondolom, ha a gyerekek könnyekben törnek ki, mielőtt bármilyen sportba kezdenek, nem szabadna őket tovább erőltetni" - nyilatkozta Robertson, majd hozzátette: "Támogatom a harcias sportokat és a boxot is, de szerintem hét éves kor alatt nem lenne szabad ilyesmit tanítani a gyermekeknek". Mindenesetre a közvélemény teljesen fel van háborodva, és követelik a szülők felelősségre vonását.