Rendőrök hajtották el a kurvákat a belvárosból

mm
2009.02.21. 12:00
Akkora volt az érdeklődés a Merlinben megrendezett Kamionosok és kurvák farsangi bulira, hogy a nyitás után alig egy órával megtelt a hely, míg a helyszínre folyamatosan kisebb-nagyobb csoportokban érkeztek - a meghívóknak megfelelően - kurváknak, illetve kamionosoknak öltözött vendégek. Több száz ember az utcán rekedt, döngették a kapukat, végül a rendőrségnek kellett feloszlatnia az utcára szorult, szórakozni vágyó tömeget. Meglepően nagy volt a rendőri jelenlét ahhoz képest, hogy nem tüntetőkről volt szó. A kiszorultakat végül a Corvin tetőre irányították tovább szórakozni.

"Ott van a rendőrség, de miért? Ott csak kurvák vannak" - csíptük el a mondatot péntek este, amikor kicsit távolabbról is megnéztük a Merlin színházba szervezett Kamionosok és kurvák című jelmezes buli helyszínét. Ugyanis nem tudtuk könnyen feldolgozni azt az abszurd életképet, amit a Gerlóczy utcába szorult több száz kirekedt kurva és kamionos és a több tucat, az ő elküldésükre kirendelt rendőr okozott.

A farsangi buli nagyon népszerű volt, egyrészt rengetegen a megfelelő kamionos, illetve kurva dresscode-nak megfelelően érkeztek, másrészt annyi ember akart ilyen öltözékben szórakozni, hogy nagyjából a kapunyitás után egy órával megtelt a hely és több embert nem engedtek be. A bulira folyamatosan érkeztek, a tömeg egyre hangosabban és egyre hevesebb kapurázásokkal jelezte, hogy nem jó nekik az utcán. Várható volt, hogy hamarosan kiérkezik a rendőrség.

Együtt mulat rendőr, s kurva! Klikk!

Először egy rendőrautó érkezett, majd még egy. Sikertelenül próbálták elküldeni a tömeget, úgyhogy szép lassan újabb és újabb rendőrautók jöttek, mígnem végül kilenccel sikerült betömni a Gerlóczy utca végét, hogy ne lehessen a Károly körútról befordulni. Végül még egy rendőröket szállító kisbusz is megjelent. Sőt, a biztonság kedvéért a közepesen részeg tömeg megfékezésére néhányan a speciális, sisakos részlegtől is kijöttek, igaz, nem talpig védőfelszerelésben, mint a tüntetésekkor szoktak. Végül a helyzet úgy oldódott meg, hogy befele senkit sem engedtek, kifele is csak egy alapos áttapizás után lehetett jönni.


Kamionosok és kurvák tömege (View Larger Map)

A rendőrök azt mondták, a ruházat átvizsgálása a kifele igyekvőknél ilyenkor rutineljárás. A nagy létszámukra azt a magyarázatot adták, hogy egyrészt ezt a parancsot kapták, másrészt a tömeg méretétől és hozzáállásától is függ, hogy hányan érkeznek.

A tömeg akkor kezdett valamennyire fellazulni, amikor a szervezők az egyik rendőrautóból a megjelenteket a Corvin tetőre irányították, hogy ott folytathatják ugyanezt a bulit. Addig a csalódott bulizók egészen változatos helyekre távoztak a kihívó ruháikban. Több spontán szerveződő házibuliról hallottunk, népszerű volt még a Dokk café, a Jam pub, a Szóda és az Instant is. A környékbeli kocsmákat megtöltötték a beöltözött kiszorultak, a Merlinhez talán legközelebb lévő Castro bisztró egészen különleges látványt nyújtott a több asztaltársaságnyi kockásinges baseball sapkás, bajszos vendégével.

Kamionosok és kurvák és rendőrök! Klikk!

A helyszínen a rendőrök nem akarták megmondani, hogy pontosan miért érkeztek, és hogy ki hívta őket, a hivatalos sajtóosztályuk általában lassan őrlő malmai felé irányítottak minket.

Aztán végül hajnali kettő körül elkezdett kiürülni a Merlin, felcsillantva a rendőrök távozásának reményét. "Mindenki be volt öltözve, nagy tömeg volt, de egy teljesen átlagos parti volt. Ugyanolyan, mint a többi" - mondta az egyik távozó, és a kifele igyekvők közül senki sem erősítette meg azt a terjedő pletykát, hogy azért kellett volna a rendőröknek kiérkezniük, mert bent valami verekedés, vagy bármi lett volna. Bent semmit sem lehetett érzékelni a kinti drámából, ezért sokan csodálkoztak, amikor kilépve számos rendőrbe botlottak.

"Minek van itt ennyi rendőr? Ez csak néhány részeg gyerek. Minden erejükkel itt vannak, közben a kerület többi részében azt csinálhatsz, amit akarsz" - panaszkodott kettő körül egy befelé hiába igyekvő angol srác, aki a Merlinbe érkező rengeteg külföldihez hasonlóan egyáltalán nem értette, hogy mi történik. Végül, amikor eljöttünk már csak néhány kurva lézengett a továbbra sem csökkenő rendőrtömegben.