horoszkóp

Hat év börtön a zsaroló dzsigolónak

2009.03.09. 16:24
Hat év börtön jár annak a férfinak, aki 2007-ben elcsábította, majd a titokban készült szexfotókkal zsarolni kezdte Susanne Klattent, Németország leggazdagabb nőjét. A 43 éves családanya tavaly januárban tett feljelentést, a bírósági tárgyalásra ma került sor. A zsaroló nem kívánt beszámolni arról, hogy mire költötte azt a pénzt, amit kapcsolatuk elején csalt ki az asszonytól. A nyomozás másik gyanúsítottja egy hírhedt olasz szekta főnöke.

Hat év szabadságvesztésre ítélték azt a svájci férfi, aki tavaly elcsábította, majd titkos légyottokról készült fotókkal megzsarolta Susanne Klattent, Németország leggazdagabb asszonyát. A BMW autógyár örökösnője még tavaly januárban tett feljelentést volt szeretője ellen, akit Helg Sgabriként azonosított a rendőrség.

Klatten vallomása szerint még 2007-ben, egy szállodában ismerte meg a férfit, és egyből beleszeretett. A 43 éves, háromgyerekes asszony állítása szerint jó előre megfontolt cselszövés áldozata lett, és Sgabri kezdettől fogva a zsarolási szándék miatt találkozgatott vele abban a müncheni szállodaszobában, melynek szomszédságából a férfi bűntársa lefotózta az aktusukat. A milliárdos nő olyannyira belebonyolódott a kapcsolatba, hogy Sgabri foglalkozásáról beadagolt meséjét is minden gyanú nélkül elhitte: a férfi azt találta ki, hogy a svájci kormánynak dolgozik, és ha a szükség úgy hozza, túszokat is ejt.

Klatten röpke pár hónap után még a pénztárcáját is kinyitotta arra a mesére, amikor a férfi azzal állt elő, hogy az olasz maffiafőnök 10 millió euró fájdalomdíjjal zsarolja, mert vétlen sofőrként halálra gázolta a gyermekét. Sgabri 7,5 millióval szánta meg a férfit, aki a könnyen jött zsákmány láttára vérszemet kapott. Nem sokkal később már 40 milliót követelt az asszonytól a hotelszobában készült szexfotókért cserébe, aminek az összegét végül 14 millióra csökkentette. Azzal fenyegette meg a nőt, hogy ha nem fizet, a kompromittáló felvételek a férje kezébe kerülnek. Klatten ekkor már tudta, hogy csak a rendőrség bevonásával szabadulhat meg a zsarolótól. A tavaly januárra megbeszélt pénzátadás helyszínére már csak a zsaruk érkeztek és lekapcsolták a férfit.

Bűntársát csak hónapokkal később vették őrizetbe, és kiderült, hogy a Ernano Baretta nevű olasz neve már nem ismeretlen a szakmában. A 63 éves férfi egy olasz szekta vezére, aminek Sgabri is tagja volt. A nyomozás során nem csak a maffiózó családját, hanem Sgabri feleségét is őrizetbe vették, és fény derült arra is, hogy Klatten csak egy a megkárosított asszonyok közül.

Sgabri tárgyalásra hétfő reggel került sor, ahol a férfi elismerte a bűnét. Arra kérdésre, hogy mire költötte a csalással megszerzett összeget, csak részben válaszolt, közel 6 millió euróval nem kívánt elszámolni a bíróságnak. A Bild.de tudósítója szerint ugyan szóban kifejezte megbánását, és bocsánatot kért, az ítélet előtti szünetben vidáman nyilatkozott az újságíróknak.