horoszkóp

Öccsét próbálta védeni a leszúrt Harry Potter-színész

2008.05.27. 08:33
Két évvel fiatalabb öccsét védte Robert Knox, akit szombaton szúrtak le egy kocsmai verekedésben. A Harry Potter és a félvér herceg című filmben Marcus Belbyt alakító 18 éves fiúra virágokkal és mécsesekkel emlékeznek.

Öccsét próbálta védeni Robert Knox, a legújabb Harry Potter-filmben Marcus Belbyt alakító fiatal színész, akit szombat éjjel késeltek meg. A 18 éves színész barátaival és testvérével mulatott a kenti Sidcup város Metro Bar nevű kocsmában, amikor összetűzésbe keveredtek egy férfival. Az áldozatra a gyilkosság helyszínén virágcsokorral emlékeznek a gyászolók. A gyilkosság részleteiről most beszéltek először Knox barátai a News of the Worldnek.

A gyilkossághoz vezető vita azután robbant ki, hogy egy férfi meggyanúsította Knox baráti társaságának egyik tagját, hogy az ellopta a telefonját. "A bárban voltunk, megittunk egy italt, mint péntekenként mindig, dumáltunk, amikor jött a hír, hogy valaki késekkel felszerelve erre tart. Szóltunk a kidobóknak, de ők azt mondták, ne aggódjunk" mesélte Lee Howard, aki szintén ott volt a bárban aznap este.

Klikk!

Péntek esti italozásból tömegverekedés

Ezután megjelent egy Audival két fekete férfi, akikket a kidobók motozás nélkül engedtek be a klubba. "Az egyikük odalépett Jamie-hez, Robert öccséhez és azt mondta neki: 'Most megvagy, elvágom a torkod', aztán hozzávágott egy széket és kirobbant a verekedés" - folytatta Howard. A srácok azon voltak, hogy elvegyék a kést a férfitől. Mindenki kiözönlött a bár elé, leteperték a férfit, de az előrántott még egy kést. A 21 éves Dean Saunders-t háromszor szúrta meg a nyakán. Ezalatt a többiek megpróbálták elvenni a férfi másik kését, és teljes káosz alakult ki. "Ekkor láttam meg Robot, a hátán feküdt, és az egész mellkasa csupa vér volt" - mondta Tom Hopkins. A barátok a rendőrökkel együtt riasztották a fiú közelben lakó édesanyját, Sally Knoxot, aki egész a mentők érkezéséig tartotta a karjaiban haldokló fiát.

Virágcsokrokkal emlékeznek a fiatal fiúra

A gyilkosság helyszínén vasárnap Robert Knox barátjai, családja, barátnője és rengeteg ismeretlen gyászoló ember helyezett el virágcsokrokat, búcsúüzeneteket. Köztük azok a barátai, akivel akkor együtt volt: "Mindent megteszünk, hogy megállítsuk ezt. Sosem feledünk, haver! Tom, Jack, Pav, Tarik" - írják, utalva arra, hogy csak idén Londonban ez már a tizennegyedik eset, hogy fiatalkorú halt bele egy támadásba.