horoszkóp

Ezrek búcsúztatták Kolonicsot

2008.07.25. 21:44
Kapcsolódó cikkek (1)
A kedden hirtelen elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenust péntek délután helyezték végső nyugalomra a Farkasréti temetőben. "Sugárzóan szép ember volt. Lényével átölelte a világot." - mondta róla Baráth Etele.

A bejelentett időpontkor már hatalmas tömeg ácsorgott a Farkasréti temetőben. Az ötödik olimpiájára készülő harminchat éves Kolonics Györgyöt több ezren kísérték végső útjára. A temetésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

"Azért vagyunk itt, mert szerettük. Mert felelősséget érzünk haláláért. Mert minket úgy hagyott magunkra, hogy kötelességünké tette megérteni élete értelmeit. Egy olyan emberét, aki szerény volt, tisztaságban élt, tiszteltelte családját és tisztelte szerelmét. Koló közösséget formált, aki csak tehette, megölelte őt. Sugárzóan szép ember volt. Lényével átölelte a világot. Mindig újabb és újabb kihívói voltak. Volt, hogy egy-egy versenyen megverték, de legyőzni soha, senki nem tudta. Erre csak ő maga volt képes. Megjárta az utat magától önmagáig. Most már végképp legyőzhetetlen" - mondta beszédében az egyházi búcsúztató után Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Később Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István önkormányzati miniszter, valamint Tóth Mihály, Csepel és Szabolcs Attila, a XXII. kerület polgármestere is megemlékezett a kedden hirtelen halállal elhunyt kétszeres olimpiai bajnokról. A gyászolók közt felfedeztük Deutch "már nem Für" Tamást és Kásás Tamást is. A koporsót a sportoló családja és közeli hozzátartozói kísérték, hozzájuk csatlakozott megannyi ismerős és ismeretlen tisztelője is. "Miért kell valakinek meghalnia ahhoz, hogy változások történjenek ebben az országban?" - tették fel a kérdést többen is a tömegben. A szertartás alatt páran rosszul lettek, őket a mentősök látták el. Végezetül mindenki leróhatta kegyeletét a sírnál.

Este 7-kor különböző klubok, egyesületek versenyzői és tagjai találkoztak Csepelen, ahonnan fáklyás menet indult. Fekete lobogók alatt, sötét sportszerelésben eveztek a Dunán azon az útvonalon, amelyen Kolonics György naponta edzett.