Szerelmi bánat miatt lehetett öngyilkos a kazahsztáni modell

2008.06.30. 09:08
Pár nappal huszonegyedik születésnapja előtt kiugrott a kilencedik emeletről Ruszlana Korsunova, a tündéri szépségű, kazahsztáni születésű modell. Dulakodás nyomát nem találták, annál valószínűbb viszont, hogy Korsunova szerelmi bánat miatt lett öngyilkos.

Szombaton délután fél háromkor kiesett kilencedik emeleti, fényűző manhattani lakásának erkélyéről egy kazahsztáni születésű orosz modell. A rendőrség nem talált erőszakra vagy dulakodásra utaló jeleket Ruszlana Korsunova lakásában, ahol még csak két hónapja lakott. Az egyik internetes közösségi oldalon publikált verseiből viszont azt valószínűsítik, hogy szerelmi bánat állhatott az öngyilkosság hátterében.

A modell már hónapok óta olyan verseket írt, amilyenek leginkább szerelmi bánatból születnek. „Ne keverd össze a szerelmet a vággyal”, írta a legfrissebb, május 30-i bejegyzésében anyanyelvén, oroszul. „A szerelem maga a nap, a vágy csak felvillanás. A vágy elvakít, a nap életet ad.”

A halálát megelőző estét a kazahsztáni orosz modell - aki a francia Elle és az orosz Vogue divatlapok címlaplánya is volt -, egy volt barátjával töltötte. Megnézték a Ghost című filmet, majd a huszonnégy éves férfi hajnali ötkor hazavitte a modellt New York üzleti negyedében lévő lakásába, írják az amerikai napilapok. A New York Post arról számol be, hogy Korsunova barátai teljesen megdöbbentek a hír hallatán, mivel ők nem észlelték, hogy a modell lelki válságban lett volna. Egy gyerekkori ismerőse szerint Korsunova nem az a fékevesztett, partizós típus volt, és sosem drogozott.

A hosszú, világosbarna hajú, zöld szemű lányt 2003-ban fedezte fel a londoni székhelyű Models 1 ügynökség. A Debbie Jones nevű tehetségkutató egy kazahsztáni lap újságcikkében látta meg Korshunova fotóját, és azt állítja, hogy „úgy nézett ki, mintha egy tündérmeséből került volna elő". Ezután olyan nagy divatcégek reklámjaiban szerepelt, mint a Marc Jacobs, a DKNY, Vera Wang vagy Christian Dior, és a nemzetközi divathetek kifutóin is szerepelt. Az utóbbi időben az IMG ügynökséghez tartozott, akik olyan topmodellekkel dolgoznak együtt, mint Heidi Klum vagy Kate Moss.

2003-ban fedezte fel a londoni székhelyű Models 1 ügynökség

Korsunova három hónappal ezelőtt azt írta a közösségi oldalon, hogy „Elvesztem. Megtalálom még magamat valaha is?” A legtöbb feljegyzése a szerelemről szólt, mint például az is, amelyben azt írja, hogy „a szerelem elvakít”, „lángba borítja a lelket”, és „ez az örök megoldás”.