horoszkóp

Szerb turbófolkkal törték meg a mézlopó medvét

2008.03.14. 15:15
A méhész rájött, hogy a mézéhes medvék utálják a szerb mulatószenét. A kaptárak így is csak addig voltak biztonságban, míg tönkre nem ment a hifit működtető generátor. Egy macedón bíróság mindenesetre bűnösnek találta a medvét.

Egyévi komoly tárgyalássorozat után bűnösnek találta mézlopás bűntettében a macedón Bitola város bírósága azt a medvét, aki rendszeresen rájárt egy helyi méhész kaptárjaira. A vádlott nem jelent meg a bíróságon - írja a Sky News.

A bűnös

Az ügy akkor kezdődött, amikor a méhész feljelentette a medvét, amiért az lopja a mézet a kaptáraiból, és akit sajátos módszerrel kellett távoltartania: hangos és kellően borzalmas zenével. Zoran Kiseloski a bíróságnak elmondta: „Fényekkel és hangos zajjal próbáltam távoltartani a medvét, mert úgy hallottam, hogy attól félnek”. Ezért vásárolt egy generátort, reflektorokkal világította meg a környéket, és egy hifiberendezésen a szerb turbófolk csillaga, Ceca Raznatovic életművét bömböltette.

A terápia ideiglenesen hatott: a medve pár hétig valóban nem jelent meg a környéken, csakhogy amikor a generátor lemerült, és a zene abbamaradt, ismét visszatért.

A bíróság mindezért bűnösnek találta a medvét, mivel azonban senki tulajdonában nem áll, viszont az ország védett állatfajai közé tartozik, így az államot kötelezte a méhkasokban okozott 140 ezer dénáros (kicsit több mint 570 ezer Ft) kár megtérítésére. A bűnös medve jelenlegi tartókodási helyéről senkinek nincs információja.