horoszkóp

Macicunami: A bécsi állatkert ráduplázott Knutra

2008.03.05. 15:42
A bécsi állatkertben még novemberben született jegesmedvék most jöttek elő először abból a barlangból, ahol eddig az anyjukkal voltak. A két új bocs a Knut nevű - most már egyéves - jegesmedvével megkezdődött cuki jegesmedve korszak legújabb tagja. Knutról, a trend elindítójáról pedig már dokumentum- és rajzfilmet is készítenek.

Kedden ment ki először a szabadba az a két jegesmedvebocs, amik még tavaly november 30-án születtek a bécsi állatkertben, írja az NBC.

A két állatot eddig az anyjuk őrizte egy a jegesmedvék kifutóján felállított speciális nevelőbarlangban.

A két bocs szorosan az anyjukat követve tette meg első lépéseit a kifutón. Szakértők szerint az, hogy az anyamedve kivitte a kölykeit a szabadba, azt jelenti, hogy kész őket szabadon engedni. Itt videón is láthatja őket.

Az állatkert dolgozói elmondták, remélik, hogy néhány héten belül már a közönség is megcsodálhatja a két bocsot.

Macicunami

Közben a a német mozik hamarosan bemutatják a berlini állatkert cukijáról, Knutról szóló dokumentumfilmet. Az állat fiatalkorát bemutató film főszereplője Knut mellett Thomas Dörflein is, Knut gondozója.

A német sztármedve Hollywoodot is megihlette. Jelenleg arról folynak tárgyalások, hogy egy a Shrekhez hasonló animációs filmet készítenek Knutból. A medvét a tervek szerint Suri Cruise, Tom Cruise és Katie Holmes alig másfél éves lánya fogja megszólaltatni.

Knut jelenleg 150 kilós és már nem cuki medvebocs, hanem ijesztő jegesmedve, ami könnyen támadásba lendül. A Daily Mail beszámolója szerint március elején előtört belőle a vadállat. Megpróbált rátámadni az egyik látogatóra, a kisgyerek fejének az épségét csak az mentette meg, hogy Knut a berlini állatkert jegesmedvéihez hasonlóan jó vastag plexi mögé van zárva.

Knut eddig az állatkertnek nagyjából 10 millió euró (kb. 2,6 milliárd forint) bevételt termelt.