Mehmet Károly pszichiátriára került

2008.01.31. 13:30
A drogcsempészet vádja alól felmentett Papp Edina tegnap még nem vette magához gyermekét, akiről bebizonyosodott, hogy ő csempészett kábítószert anyja gépkocsijába. Mehmet Károly retteg visszamenni édesanyjához és nevelőapjához, tegnap délután óta a szegedi kórház pszichiátriai osztályán kezelik.

A szabadkai bíróság kedden felmentette a drogcsempészet vádja alól Papp Edinát, mert egy hangfelvétel és egy elektronikus levél alapján bizonyítottnak találta, hogy az asszony fia, a 11 éves Mehmet Károly csempészte anyja gépkocsijába a kábítószert. A gyámügyi határozat értelmében a gyermek felügyeletét az anya gyakorolja, annak ellenére, hogy az utóbbi egy hónapot a fiú az apjánál töltötte.

A Bors idézi az apa, Mehmet Tüysüz védőjének, Buda Sándornak véleményét, aki szerint a gyermek retteg hazamenni és nem érti, hogy az anyja és a nevelőapja hogyan volt képes ellene vallani. Az ügyvéd szerint Papp Edina szabadon engedése nem jelenti automatikusan, hogy védencének és fiának köze lenne a bűncselekményhez, mert ezt még senki sem bizonyította be.

A Blikk információi szerint a fiú tegnap délután a szegedi kórház pszichiátriai osztályára került, ahol néhány napig megfigyelés alatt tartják. Mehmet Tüysüz szerint fia reggel még a boltba sem mert bemenni, attól félt, hogy ujjal mutogatnak rá. A kisfiú elment az iskolába, de délután az apa - idegállapotát látva - kórházba vitte fiát.

Az anya a lapnak elmondta, hogy szavakkal kifejezhetetlen lelki fájdalmakat élt át elzárása 79 napja alatt, a magánzárkában 13 kilót fogyott. Soha nem lesz képes feldolgozni, hogy a saját fia juttatta börtönbe. Az édesanya már tegnap magához vehette volna fiát, de ezt nem tette meg. Az apa már összecsomagolta a gyerek személyes holmiját, hogy szükség esetén azonnal át tudja adni közös fiukat volt feleségének.

Papp Edina csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, nem tervez jogi lépéseket az üggyel kapcsolatban, a jövő héten szeretne leülni fiával és egykori férjével, hogy tisztázzák, Károly hol szeretne a továbbiakban élni. Az édesanya közölte, bárhogy is döntsön a fia, azt elfogadja. Közölte, a csütörtöki tájékoztató után nem nyilatkozik, azt kérte az újságíróktól, hogy a jövőben már ne is keressék, szeretne újra normális életet élni, már a nyilvánosság nélkül.