Tíz liter szilikonból van a világ legnagyobb melle

2009.02.05. 14:50
A texasi Sheyla Hershey 2008 májusában állította fel a világ legnagyobb mellének járó Guiness-rekordot, pusztán azzal, hogy a már akkor is irgalmatlanra duzzasztott kebleit hitelesítve lemérte. Decemberben Brazíliába utazott, hogy tovább duzzassza a mellét, mert a texasi törvények nem engedtek neki nagyobb implantátumokat. Most mellenként 5-5 liter szilikon feszül benne, mindössze 160 centis testmagassághoz.

„Nekem a nagy a gyönyörű. Nem hiszem, hogy bármi miatt is aggódnom kéne” – nyilatkozta a Daily Starnak a texasi Sheyla Hershey, miután 2008 decemberében egyenként öt-öt liter implantátumot helyeztetett melleibe Brazíliában.

A 28 éves anya, modell és táncosnő mellmérete amerikai számozás szerint 38KKK, ami már a tengerentúli rendszerben is értelmezhetetlen méret, de európaiban nagyjából 85MMM-nek felel meg. A nő mindössze 160 centis, úgyhogy akár úgy is elképzelhetjük, hogy minden tizenhatodik centiméterére jut egy liter mell.

Sheyla Hershey, aki a honlapján csodás galériákat közöl a melleiről már 2008 májusában felállította a világ legnagyobb mellének Guiness-rekordját, az akkor még csak hét literes összsúllyal. Sokan hasonlítják az egykori pornósztárhoz, Lolo Ferrari hasonlóan hírhedt melleihez, a Guinness-adatok szerint azonban Ferrarinak mindössze vacak 3-3 liter szilikon jutott mellenként, így egyértelműen Hershey tartja a mennyiségi rekordot.

12

A modellnek ez volt a kilencedik mellműtétje, és azért kellett ehhez Brazíliába mennie, mert Texasban, ahol él, már nem vállaltak több műtétet. Egyrészt az állam törvényei tiltják az ilyen méretű implantátumok behelyezését, másrészt az orvosok sem tartották helyesnek a műtétet, mondván, attól tartanak, hogy a nő mellei felrobbannak.

A hírt feldolgozó egyik oldalon viccesen megjegyzik, hogy az új cím mellé Hershey megkaphatná a világ legnagyobb hátfájásáért járó Guiness-rekordot is, ami jogos megjegyzés, mivel ezek a nő testéhez képest irreálisan nagy mellek komoly terhelést jelentenek a hátizmoknak és a gerincének. Ebből fakadó betegségekre, gyulladásokra is számíthat. A plasztikai sebészettel foglalkozó oldalak arra is felhívják a figyelmet, hogy azért sem érdemes túl nagy, általában a D-kosárnál nagyobb implantátumot választani, mert utólag csökkenteni a mellméretet mindig sokkal nehezebb és kockázatosabb is, már csak az eltávolítandó bőrfelesleg miatt is. Azt mondják, ha már egyszer megnöveltük a mellünket, készüljünk fel rá, hogy ekkora mellel éljük le az életet.

Egy felmérésből az is kiderült, hogy a mellimplantátumokkal rendelkező nők között háromszor annyian érzik magukat fáradtaknak, fáradékonynak, mint a természetes mellel rendelkezők. Ezen kívül az implantátumok beültetése után az ízületi és az izomproblémák is megnövekednek.

A túl nagy implantátumok további hátrányokat is okozhatnak. Egyrészt, minél nagyobb a beültetett tasak, annál nagyobb az esély arra, hogy kiszakad, kireped a mell. A mindennapi életet is akadályozhatja, útban lehet az öltözködésnél, alvásnál, cipekedésnél. Az ekkora mellekkel az olyan sportokról is lemondhatunk, ahol a test túl sokat mozog, mint például a tenisz, a futás, a lovaglás, a bowling, az íjászat, a tánc, a korcsolya, satöbbi. Szóval marad a sakk és a petanque.