horoszkóp

Mikrosütőben ölte meg gyerekét

2008.02.01. 15:50
A patológus szakvéleménye és az egykori cellatárs vallomása alapján bebizonyosodott: mikrohullámú sütőben ölte meg pár hónapos kislányát az ohiói China Arnold, akit 2006-ban tartóztattak le. A leszbikus cellatárs eddig azért nem vallott, mert viszonya volt a gyanúsítottal.

"Bevallotta nekem, hogy betette a csecsemőt a mikróba, aztán távozott otthonról. Azt mondta, a gyerek pont befért a mikrosütőbe" - vallotta Linda Williams, aki az Ohio állambeli Montgomery megye börtönében került szexuális kapcsolatba a gyereke megölésének vádjával 2006-ban őrizetbe vett China Arnolddal.

Az AP tudósítása szerint a gyilkos anya egykori cellatársa bevallotta, korábban Arnoldhoz fűződő gyengéd viszonya miatt hamisan tanúzott, amikor azt mondta, nem tudta, hogyan ölte meg gyerekét Arnold. Az azóta szabadlábra helyezett Williams a per tegnapi újratárgyalásán viszont mindent elmondott, amit Arnold a börtönben elmesélt neki.

Nem szándékos volt

China Arnold 2005 augusztusában egy családi vita után követte el a tettet, miután azon élettársa azon veszekedett vele, valóban ő-e a kislány apja. Arnoldot 2006 novemberében tartóztatták le, a börtönben mindenkinek azt mesélte, nem akarta megölni a lányát.

Arnold védőügyvédje, Jon Paul Rion is ragaszkodott hozzá, védence nem akarta megölni a pár hónapos kislányt. Az ügyvéd elmondta, Arnold és férje három kisfiút neveltek, a nő a családjáért hagyta ott a főiskolát, és minden kétséget kizáróan kislányának apja is élettársa volt. Rion szerint Arnold erősen ittas állapotban volt, amikor elkövette a tettét.

Arnold, aki egyébként a tárgyaláson nem mutatott különösebb megbánást vagy érzelmeket, korábban azt mondta, az eset nem történik meg, ha kevesebbet iszik.

Szörnyű bizonyítékok

A védőügyvéd kétségbe vonta az igazságügyi orvosszakértő véleményét is. Russell Uptegrove, Montgomery megye patológusa viszont elegendő bizonyítékkal szolgált a tárgyalás során. Elmondta, a gyerek testén található égési sérülések különböztek a hagyományos égési sérüléstől, forrázástól, áramütéstől vagy kémia anyagok okozta égési sebektől. A mikrohullámú sütő tetején kimutatott DNS is megegyezik a kislány DNS-ével. "Annyira megdöbbentett a történet, hogy el sem akartam hinni" - nyilatkozta a patológus.