horoszkóp

Molesztálta nevelőszülei vérszerinti gyermekeit egy 19 éves pedofil

2009.03.17. 13:25
Az angol szociális munkások Baby P és a brit Fritzl ügye után újra a támadások kereszttüzébe kerültek, ugyanis elfelejtettek figyelmeztetni egy párt, hogy a fiú, akit magukhoz akarnak fogadni, komoly magatartási zavarokkal küzd, és korábban is zaklatott gyermekeket. Rhys Jones megerőszakolta akkor kétéves kisfiukat, és molesztálta kilencéves kislányukat. A szörnyű tettekről a kisfiú vallott először, és a szülők csak ekkor szembesültek azzal, hogy mi folyt a hátuk mögött. Az illetékes hatóságoknak pedig elnézést kellett kérniük, mert nem figyelmeztették a rendőrséget, amikor a bántalmazásokra fény derült.

A 19 éves Rhys Jones elismerte, hogy megerőszakolta annak a párnak a kisfiát, akik pár hétre befogadták őt, és a múlt héten hat év börtönbüntetésre ítélték - írja newsoftheworld.co.uk. A szülők úgy érzik, hogy becsapták őket, ugyanis az illetékes hatóságok elfelejtették tájékoztatni őket arról, hogy a fiú, akit magukhoz fogadtak, korábban többször is molesztált gyerekeket. Miután pedig kisfiuk és kislányuk mesélt a szülőknek az erőszakoskodó lakótársról, a szociális munkások ígéreteikkel ellentétben nem értesítették a rendőrséget. Az édesanya, Ginny Smith szerint a befogadott fiú akár évekig is molesztálhatta volna a gyermekeiket, ha kisfiuk nem szól nekik. Bár több jel is utalt arra, hogy valami nincs rendben a fiúval, ők ezeket nem vették észre. Rhys Jones karácsonykor ugyan visszatért a valódi családjához, ám mindennap felhívta a Smith-éket, amit a szülók természetesen nagyon megható gesztusnak tartottak. Egyedül kislányuk, Danielle nem várta, hogy visszajöjjön a fiú. A szülők még ekkor sem sejtettek semmit.

Fény derült a titokra

Két nappal azután, hogy a fiú visszatért az ünnepi vakációt követően, Jack Smith elmondta édesapjának, hogy mit tett vele pártfogoltjuk. Az apa beszámolója szerint a fiatalember rávette kisfiát, hogy csókolózzon vele és orális szexre kényeszerítette. A férfi azonnal szembesítette Jonest a gyermek állításaival, ő azonban mindent tagadott. Ennek ellenére Peter Smith azonnal kidobta őt az otthonából. Miután az édesanya is hazatért, kilencéves lányukat is kikérdezték. A kislány csak azután volt hajlandó mesélni, miután szülei biztosították arról, hogy Jones soha többet nem tér vissza. A gyermek szülei állítása szerint a következőket mondta: "Anya, nem hagy békén. Üldöz engem, arra kényszerít, hogy az ölébe üljek, megpróbál megcsókolni, berángat a szobájába, és amikor megpróbálok elmenekülni, akkor káromkodik, és mindennek elmond. Megpróbált belenyúlni a nadrágomba is. Utálom." Amikor az édesanya rákérdezett, hogy miért nem beszélt korábban a szörnyűségekről, a kislány azt mondta, nem akarta elárulni a fiút, mert mindenki szerette őt, és édesanyja csodálatos személynek tartotta.

Sötét múlt

A szülők azonnal jelentették az esetet az illetékes hatóságoknak, akik megígérték, hogy a történtekről értesítik a rendőrséget. Négy nappal később azonban még mindig nem történt semmi előrehaladás az ügyben, és a fiú - aki mit sem tudott az egészről - felhívta a szülőket. Smith és felesége természetesen azonnal felhívta a rendőrséget, akik egy órán belül felvették a szülők vallomásait, és elvitték a fiút. Két héttel később a glamorgani szociális szolgálat két embere felkereste a családot, hogy elnézést kérjenek tőlük. Pete és Ginny Smith-nek ekkor még mindig nem volt tudomása Jones múltjáról. A fiú 2004-ben már molesztált egy gyermeket, majd egy évvel később egy másik fiatal fiúnál próbálkozott egy hostelben. 2007-ben pedig otthagyta állását, ugyanis szülei rájöttek, hogy fiatal lányok telefonszámára vadászott munka közben. Majd a múlt évben egy lányt molesztált egy diákszállón.

Nem felejtenek

Amikor a tárgyalás során szembesültek ezzel, Ginny Smith saját állítása szerint majdnem elájult. Egyelőre nem hullottak fejek a szociális szolgálatnál, de a belső vizsgálat várhatóan csak áprilisban ér véget. "Szeretnénk, ha kiderülne az igazság, és felelősségre vonnák a megfelelő embereket. Ezt követően szeretnénk továbblépni. Ez egy nagyon megrázó élmény volt, és a lányunkat még mindig kínozzák a múlt emlékei. A fiunk nagyon összezavarodott a történtek miatt, de úgy tűnik, hogy lassan elfelejti mi történt vele. Mi azonban soha nem fogjuk elfelejteni. Reméljük, azzal, hogy beszélünk erről, megakadályozzuk azt, hogy ez más családdal is megtörténhessen" - nyilatkozta Peter Smith.

13 éves fiúként viselkedett

Peter Smith és felesége, Ginny még tavaly döntött úgy, hogy otthont biztosítanak olyan felnőttek számára, akik tanulási nehézségekkel küzdenek. Az első négy személy, akiket magukhoz fogadtak negyvenes éveikben jártak. Múlt novemberben megkereste őket az illetékes hivatal, és arra kérte őket, hogy fogadjanak be magukhoz egy tizenéves fiút, akit kirúgtak egy ifjúsági szállóról, és jelenleg nincs hol laknia. A szociális munkások elfelejtették megemlíteni, hogy pontosan miért is tették ki a fiatalembert a szállásról. Csupán annyit mondtak, hogy egy 16 éves lányt fogdosott alvás közben, ez azonban nem volt több, mint egy szégyenlős kamasz próbálkozása egy állítólag kikapós lánynál. Ginny Smith szerint Jones kicsit szégyenlősnek tűnt, és úgy viselkedett, mint egy 13 éves fiú, nem úgy, mint egy 18-19 éves fiatalember. Hozzátette, szinte az első pillanatban megkedvelték, és nagyon sokat beszélgettek az élet nagy kérdéseiről, valamint róla, arról, hogy honnan jött.