horoszkóp

Szexi fotói miatt zárták ki a Miss Fülöp-szigetek egyik versenyzőjét

2009.03.10. 11:45
Vasárnap zárult le az idei Miss Fülöp-szigetek szépségverseny, amelynek egyik középdöntősét ki kellett zárni, mert egy férfimagazin hasábjain pózolt. A 45 éves múltra visszatekintő megmérettetésnek három győztese van, akik három világversenyen képviselhetik majd hazájukat. A Fülöp-szigetek legszebb lányai szívesen dolgoznak légikísérőként, a nők tiszteletére tanítanák fiukat, és szerintük a szépség belülről fakad.

Vasárnap zárult le az idei Miss Fülöp-szigetek szépségverseny. Hazánkhoz hasonlóan három győztest hirdetnek ki, akik részt vehetnek három nagy világversenyen. Idén Melody Gersbach lett az a szerencsés lány, aki a Miss International keretében képviselheti majd hazáját, Pamela Bianca Manalo a Miss Universe-re utazhat majd, Miss World címére pedig Marie-Ann Umali pályázik. Pamela Bianca Manalo 22 éves, légikisasszonyként dolgozik, bár tanulmányai során a reklámszakmával ismerkedett meg behatóbban. Marie-Ann Umali szintén 22 éves, ő középiskolai tanulmányait turisztika szakon folytatta. Tervei közt szerepel, hogy ő is légikisasszony lesz, de szívesen nyitna egy saját éttermet is – írja a GMA News. Melody Gersbach, Németországban született, egy évvel idősebb a másik két lánynál, és üzletasszonyként keresi a kenyerét. A három első helyezettet a 20 éves Richell Angalot és a 26 éves Regina Hahn követi a sorban.

Klikk a szépségkirálynőkért!

Az első helyeken végző lányok számos más kategóriában is nyertek. A bírák szerint Manalónak állt a legjobban a fürdőruha, és a Manila Bulletin olvasói által megítélt díjat is ő vihette haza. Umali ezzel szemben az estélyi ruhában körözte le a többieket, és úgy gondolják, hogy őt szeretik legjobban a kamerák. Az egyik udvarhölgy, Richell Angalot a Miss Talent címet nyerte el táncelőadásának köszönhetően, és két szponzor számára is ő volt a legkedvesebb versenyző. A másik udvarhölgynek pedig a vérében van a versenyzés, hiszen édesanyja, Chiqui Brosas 1975-ben a Miss Universe címért szállt harcba, és a világversenyen bekerült az első tíz közé. Összesen huszonnégy lány került be a középdöntőbe, de az egyik versenyzőt, bizonyos Sandra Inez Seifert kizárták, mivel egy igen szexi fotósorozat jelent meg róla egy férfimagazinban.

A zsűritagok természetesen több kérdést is feltettek a versenyzőknek. Melody Gersbach-tól például azt kérdezték, szerinte kevésbé intelligensnek tartják-e az emberek azért, mert szép. A 23 éves hölgy szerint a szépség nem csak a külsőségekről szól. Hozzátette, sokan helytelenül ítélik meg azokat, akik előnyős külső tulajdonságokkal rendelkeznek. Pamela Bianca Manalónak arra kellett válaszolnia, hogy ha fia születne, mit tanácsolna neki a nőkkel kapcsolatban. „Tisztelni kell a nőket, úgy, ahogy édesanyját is tiszteli” – válaszolta a 22 éves légikisasszony. A Miss Fülöp-szigetek verseny, vagyis a Binibining Pilipinas 45 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt pár évtized alatt számtalan versenyző ért el nemzetközi sikereket – írja a Manila Bulletin. Gloria Diaz 1969-ben, Margie Moran pedig 1973-ban lett a Miss Universe győztese, és négy Miss International versenyen is Fülöp-szigeteki lány nyert; Gemma Cruz 1964-ben, Aurora Pijuan 1970-ben, Melanie Marquez 1979-ben, és Precious Lara Quigaman 2005-ben.