A mohácsi rajztanár állítja, csak a helyes ceruzatartást akarta megtanítani

bry
2009.04.11. 18:34
A mohácsi rajztanár tagadja az ellene felhozott vádakat, állítása szerint csak a helyes ceruzafogást és az ecsetkezelést akarta megtanítani 6-7 éves diákjainak. A 45 éves férfi ügyvédje, Magyar György szerint valakinek érdekében állhat lejáratni a tanárt, ezért magánnyomozókat fogadtak.

A mohácsi tanárt február elején vették őrizetbe, akkor azzal gyanúsították, hogy három alsós diáklányt molesztált, azóta pedig további hat diák tett vallomást ellene. A 45 éves férfi ügyvédje, Magyar György a Velvetnek azt nyilatkozta, ügyfele teljesen ártatlannak vallja magát. „A tanár úr teljes mértékben tagad, azt mondja, semmi olyat nem tett, ami a büntetőtörvénykönyvbe ütközne. Amikor ő egy 6-7 éves gyermekeket a térdére ültet – hangsúlyozom, nem az ölébe veszi - azért teszi, hogy a gyerek elérje a rajzasztalt, és megtanítja, mi a helyes ceruzafogás és ecsetkezelés. Szerinte ezt nem kellene büntetőjogilag értékelni” - nyilatkozta Magyar György.

Az ügyvéd szerint egyre inkább úgy tűnik, valakinek az érdekében áll a rajztanár lejáratása. „Ügyfelem elmondása szerint teljesen félreértik őt, és valamilyen mögöttes szándékot lát az ügy mögött. Magánnyomozókon keresztül szeretnénk kideríteni, kinek állhat érdekében lejáratni őt. Rengeteg pozitív véleményt hallottunk róla, és ezért ezek a vádak szerintünk kitalációnak minősülnek” - mondta Magyar, aki szerint az eljárásban is voltak hibák.

A rendőrség tíz évre visszamenően kihallgatja a férfi diákjait. A kihallgatásokon azonban Magyar György szerint lehetőség van a törvény alapján arra, hogy a védő kérdések feltételét indítványozza és indítványokat is tehet. „Tudomásom szerint a gyerekek meghallgatásán nem volt jelen védő, így lehetősége sem volt arra, hogy kérdések feltevését indítványozza. Az irodánk a megbízást a közelmúltban kapta, írásban fogjuk az eljárással kapcsolatos észrevételeinket a nyomozóhatóság tudomására hozni és szükség esetén, szakértő bevonásával az eljárási cselekmények megismétlését kezdeményezni" - mondta Magyar György.