Százak búcsúztatták Flipper Öcsit

2008.12.05. 19:11
A 46 évesen elhunyt Jeszenszky Béla temetésén a rossz idő ellenére legalább kétszázan megjelentek, köztük Szandi és férje Bogdán Csaba, Rákay Philip, Orbán József és még sok más zenész. Flipper Öcsit a kérésére nagymamája mellé temették a kajászói temetőbe.

"Ha véget ér a földi életem, e temetőben, a nagymamám mellé helyezzenek nyugalomra" - idézte a szertartást levezető pap Flipper Öcsi szavait a kajászói temetőben. Jeszenszky Béla 2008. november 26-án hunyt el, a péntek délutáni temetésen a rossz idő ellenére sokan megjelentek, ismerősök, barátok, családtagok, zenészek.

Képek a temetésről

A szertartás alatt a dombtetőn található kis temetőt nagyjából megtöltötte az összegyűlt tömeg, akik között sok bőrnadrágos-veszkócsizmás zenész is volt, ismertebbek és kevésbé ismertek is. Fenyő Miklós, a Dolly Roll és a Step együttes tagjai a távolból búcsúztatták egykori zenésztársukat. A megjelentek közt volt Szandi és férje, Bogdán Csaba, Orbán József, Jeszenszky Zsolt és Rákay Philip is. A búcsúbeszédben Flipper Öcsit szeretnivaló, szerény, csillogó bohémként jellemezték. A megjelent zenészek és ismert emberek nem érezték fontosnak, hogy az esemény levezetését magukra vállalják, csendben hallgatták a lelkészt. Végül élő fuvolaszóra engedték le a sírba Flipper Öcsi koporsóját.