Angelina Jolie-vá akar válni a nyolcasikrek anyja

2009.02.19. 11:25
Nadya Suleman már azzal sem szakított túl sok szimpátiaszavazatot, hogy kiderült: egyedülálló, segélyből élő anyaként, hat gyerek mellé állíttatott elő magának újabb nyolcat mesterséges megtermékenyítéssel. Az inkább ijesztő, mint részvétet kiváltó történet további szép elemekkel gazdagodott: Suleman állítólag teljesen rá van kattanva Angelina Jolie-ra, és nem csak színésznő gyerekgyűjtési hajlamát próbálja túlszárnyalni, de plasztikai sebészeti úton is igyekszik minél hasonlóbbá válni Hollywood legismertebb hatgyermekes anyjához. Az már csak hab a tortán, hogy eddigi hat gyerekének fele valamilyen fogyatékossággal vagy viselkedési zavarral küzd.

A nyolcasikrek szülésével azonnal hírhedtté vált Nadya Suleman már az ikrek megszületése előtt jóval is levelekkel bombázta Angelina Jolie-t, derítette ki a Life & Style magazin. A kaliforniai Whittier városkában élő nő – aki sanyarúan magányos gyerekkorára fogja ellenállhatatlan gyerekszülési késztetését – hatgyerekes anyaként további 8, mesterséges előállítású bébivel gyarapította magát, amivel már túl is szárnyalta nagy példaképe családjának létszámát. A hasonlóság azonban nem merül ki ennyiben.

„A külső hasonlóságok letagadhatatlanok. A szemöldökük szinte teljesen megegyezik, mindkettejüknek szép, magas, sima homloka van, és úgy vélem, [Suleman] további sebészi eljárásokkal is rásegített az egyezésre” – idézi Dr. Anthony Youn plasztikai sebészt a lap, aki szerint a nyolcasikrek anyja az orrát is átszabatta és az ajkait is feltöltette a minél teljesebb hasonlóság kedvéért. „Ugyanolyan a frizurájuk, telt az ajkuk, és Nadya is elég magas” – adott kevésbé szakmai leírást a kismama szomszédja, Sally Ramirez. „De mindig csak nevetgélt, mikor valaki Angelinához hasonlította”.

A külső egyezések mellett a két nő beállítottságában is felfedezhető hasonlóság: Jolie maga is beszélt már róla, hogy egykori zűrös stílusa mögött az rejlett, hogy magányos volt, és nem tudott normális kapcsolatokat kialakítani, míg örökbe nem fogadta első gyerekét, Maddoxot 2001-ben. Suleman Adrienne Curry műsorvezetőnek vallotta be, hogy mindig is kívülállónak és magányosnak érezte magát, és hogy azért akart mindig is nagyon sok gyereket, mert nem volt testvére, és így hiába vágyott rá, hogy valakihez tartozhasson.

Teszkógazdaságos Angelina Jolie

Suleman a Dateline NBC-nek adott keddi interjúban tagadja, hogy bármiféle ötletet merített volna Jolie-ból: „Sose foglalkoztatott, kivéve mikor múltkor láttam egy filmjét. Az is évekkel ezelőtt volt szerintem. Jelenleg mi sem áll távolabb tőlem, mint hogy celebritásnak higgyem magam”.

Ezzel szemben egy Jolie-közeli forrásra hivatkozva a Daily Mail azt állítja, Suleman rendszeresen rajongói levelekkel bombázta Jolie-t, melyekben a színésznő tehetségét és gyerekekhez való csodálatos hozzáállását dicsőítette. „Teljesen nyilvánvaló, hogy pszichológiai segítségre volna szüksége. Az egy dolog, hogy valaki kivágja egy híresség képét az újságból, hogy a fodrászától olyan frizurát kérjen – ki ne tett volna már ilyet? De hogy megcsináltassa az orrát, feltöltesse a száját, és még a beszédstílusát is utánozni kezdje, ez azért már több a soknál” – idézi a nyilatkozót a lap.

Míg azonban Jolie A-listás hollywoodi sztárjövedelméből (és persze a szintén A-listás Brad Pittéből) neveli hat gyerekét, addig úgy tűnik, Suleman legfeljebb addig jutott, hogy a maga 14-es szaporulatát segélyekből akarná eltartani. Egy whittier-i szomszédjának egyéb kétségei is akadnak: „Remélem, az a 14 baba épp annyi gondoskodást kap majd, mint amivel Angelina körbeveszi a maga családját”.

14 gyerekkel a híd alá

A nyolcasikrek egyre ijesztőbb anyjának ez nehezebben fog menni: amellett, hogy eddig is segélyekből élt és nevelte előző hat gyerekét, a People most kiderítette, egy tíz hónapja nem fizetett jelzálogkölcsön miatt eddigi otthonát is elveszítheti. A nő anyja háromszobás házban lakott gyerekeivel - ami a nyolcasikrek hazakerülése után amúgy is kicsinek bizonyult volna -, mivel azonban anyja az ingatlan jelzáloggal vásárolta, a gazdasági válság miatt viszont már hónapok óta nem fizette a részleteket, a folyósító bank le akarja foglalni az ingatlant.

Sulemant már eddig sem ostromolták a támogatók - kapott ellenben halálos fenyegetéseket, amikből píárosainak is jutott, akik ijedtükben fel is mondtak. Sokgyermekes ikerterhességek esetén általában csecsemőtápszer-, pelenka- és egyéb adományokkal szokás elárasztani a boldog családokat, Suleman esetében azonban senki nem merte bevállalni a negatív publicitást. A nő ezért most weboldalt hozott létre, hogy ezen a módon próbáljon pénzt gyűjteni a szaporulatnak. Mint a People kiszámolta: a nőnek legalább 1,3, de inkább 2,7 millió dollárra lesz szüksége, míg legkisebb gyerekei is kijárják a középiskolát.

Randizni nem volt jó, 14-szeres spermadonornak igen

A nő minden lehetséges módon igyekszik javítani a róla kialakult képen. A Sunnak például azt állította, annak ellenére, hogy egyik gyereke sem töltötte be még a hetet, több mint 8 éve, hogy utoljára szexelt, és a jövőben sem akar majd. A 33 éves Suleman - akinek a 90-es években volt egy rövid házassága -, azt állítja, legutolsó randija jóval azelőtt volt, hogy hét évvel ezelőtt megszülte volna első fiát, aki már akkor is mesterséges megtermékenyítéssel készült. Barátja jelenleg sincs, bár mind a 14 gyerek ugyanattól a spermadonortól van: egy David Solomon nevű férfitől, akivel egy bárban ismerkedett meg, egyszer moziban is voltak, de rájött, nem jön be neki. Pasiként legalábbis nem; spermadonorként azonban megtette. Solomonnal azóta se nagyon tartják a kapcsolatot, évente egyszer, ha beszélnek, a férfi pedig egyetlen gyerekével se találkozott. Sulemant nem foglalkoztatja a randizás, úgy gondolja, nem volna szép dolog tőle, ha ilyet csinálna, míg gyerekei el nem múlnak 18 évesek. „Pasizni? Szerintem ez iszonyúan önző dolog volna; nem tudom összeegyeztetni a társaséletet az anyasággal. Nem vonhatom meg tőlük az életem egyetlenegy százalékát sem, azért, hogy egy idegennek adjam, ez helytelen volna. És nem hagyhatom őket másra sem, míg én randizom”.

Egy hiperaktív, egy autista, és kettő, aki nem tud beszélni

A Sunnak adott hét végi interjújában Suleman arról is beszél, hogy legidősebb fia, Elijah viselkedési zavarokkal és hiperaktivitással küzd, hat éves Amerah húga és Joshua Jacob nevű öt éves fia egészségesek, de a hároméves Aidan autista, míg a kétéves ikerpárnak, Calebnek és Calyssának a beszéddel vannak gondjaik. A nő hat gyerekével egy háromszobás lakásban lakik jelenleg, és bár tulajdonképp munkanélküli, valahogyan mégis meg tud engedni magának egy heti 350 fontba (kicsit több mint 121 ezer forintba) kerülő bébiszittert, aki hétfőtől péntekig segít a gyerekek körül.

A nő kikérte magának azt is, hogy segélyekből élne: szerinte azzal, hogy étkezési jegyeket kap, nem segélyben részesül, hanem "rászorulók részére kitalált programban vesz részt". Mint elmondta, jelenleg épp gyerekpszichológusnak tanul, így a tandíj miatt 35 ezer fontos (kb 12 millió forintos) adóssága is van, de mihelyt befejezte az iskolát, részmunkaidős állást szándékozik vállalni. Megnyugtató módon azért azt is hozzátette: a gyerekszüléssel végzett, most már teljesnek érzi a családját.