24 éven át tartotta pincébe zárva az apja

2008.04.27. 22:15
Egyes források szerint hét gyermeke született saját apjától egy osztrák asszonynak, akit a férfi 24 éven tartott fogva házuk pincéjében. Az ügy részletei egyelőre tisztázatlanok.

Az ORF osztrák rádió úgy tudja, hogy a most negyvenkét éves nőnek négy gyereke is született az apjától - jelentette az MTI. A CNN és a BBC osztrák rendőrségi forrásokra hivatkozva hét gyermekről számolt be. Az egyiküket, egy tizenkilenc éves, súlyosan beteg lányt az alsó-ausztriai Amstetten kórházában ápolják, napok óta életveszélyes állapotban van. Az anya jelenleg pszichológiai kezelés alatt áll.

A hatóságok széles körű nyomozást indítottak az eset felgöngyölítésére, egyebek között DNS-vizsgálatot is végeznek, hogy egyértelmű bizonyítékot szerezzenek az állítólagos vérfertőzésről. Az alsó-ausztriai rendőrség képviselője vasárnap úgy nyilatkozott, hogy egyelőre még csak gyanúról van szó.

A részleteiben még homályos, de az eddigi információk alapján szörnyű esetre annak nyomán derült fény, hogy a tizenkilenc éves lányt a múlt héten súlyos állapotban beszállították az amstetteni kórház intenzív osztályára. A nagyszülei - vagy ha a vádak beigazolódnak: saját apja - házának a kapuja előtt találtak rá. Eszméletlenük feküdt ott, csonttá soványodva. Azóta mélyaltatásban tartják.

A hatóságok a kezelés érdekében keresni kezdték az anyát, így jutottak el a negyvenkét éves nőhöz és "családjához". Az anya valamikor Amstettenben dolgozott pincérnőként, de huszonnégy évvel ezelőtt nyoma veszett: azóta semmit sem tudtak róla.