Egy 18 éves hokijátékos, bizonyos Levi Johnston a nála egy évvel fiatalabb Bristol Palin gyermekének édesapja. A lány konzervatív elveket valló szülei örülnek, hogy gyermekük megtartja a babát, és remélik, hogy a pár minél hamarabb összeházasodik. A Republikánus Párt elnökjelöltjének, John McCainak a kampánystábja azért rukkolt elő a terhesség hírével, mert meg akarták cáfolni azon rosszindulatú híreszteléseket, miszerint nem Sarah Palin, a leendő alelnök, hanem kamaszkorú lánya a család legfiatalabb tagjának, a pár hónapos Trignek az édesanyja.

Sarah Palin, a Republikánus Párt alelnökjelöltje hétfőn bejelentette, hogy 17 éves gyermeke, Bristol gyermeket vár. Bár az apa kilétét megpróbálták titokban tartani, mégis kiderült, hogy a születendő gyermek édesapja a 18 éves Levi Johnston, aki az Alaszkában található Wassilla középiskolába jár és a Wassilla Warriors hokicsapat egyik nagy reménysége. A New York Daily New információi szerint a 9780 lelket számláló városban nem volt titok, hogy Bristol Palin gyermeket vár. Levi Johnston egyik csapattársának édesanyja szerint a két fiatal már több mint egy éve együtt van. Januárban az egyik meccsen például ő is látta őket együtt.

Már az esküvőt tervezik?

Levi Johnston

Sőt, Jennie Johnston fia, Jade szerint a pár már eljegyezte egymást. Johnston, aki nem rokona Levi Johnstonnak, hozzátette, óriási lehetőségek lakoznak a fiúban, aki egyébként nagyon okos. A Wassilla Warriors edzője, Bill Sturdevant szerint Levi Johnston nagyon népszerű a többiek körében és sok barátja van. A lap munkatársainak sajnos nem sikerült utolérniük a fiú szüleit, Sherry és Keith Johnstont. Mark Okeson, a helyi középiskola igazgatóhelyettese a Chicago Tribune riporterének elmondta, Bristol Palint számára ismeretlen okok miatt az előző tanítási év közepén kivették az iskolából, és egy másik intézményben folytatta tanulmányait.

Bár az ismerősök csak jókat mondtak Bristol Palin gyermekének apjáról, úgy tűnik, Levi Johnston nem a jófiúk táborát erősíti. MySpace-oldalán például büszkén vállalta, hogy ő egy „kiba…ott paraszt”, aki egyébként imádja a hokit, valamint szeret snowboardozni, motorozni, sátorozni és együtt lógni a fiúkkal. Az adatlapjából az is kiderült, hogy van barátnője, de nem akar gyermekeket, valamint az is, hogy „szétrúgja annak a hátsóját, aki kibabrál vele.” Bár az ominózus oldal már nem elérhető, annyit még sikerült kideríteni, hogy tulajdonosa közel egy éve nem lépett be. A lap információi szerint Johnstont tavaly egy kisebb kihágáson is rajtakapták, ugyanis horgászidényen kívül pecázott és több királylazacot is kifogott.

Álterhesség és abortusz

New York Post információi szerint John McCain tudott Bristol Palin állapotáról, amikor a múlt héten bejelentette, hogy Alaszka kormányzóját választotta alelnökjelöltnek – írja a New York Post. A republikánus elnökjelölt kampánystábjának tagjai elmondták, azért kellett nyilvánosságra hozni a terhességet, mert a Daily Kos az állította, hogy valójában nem Sarah Palin, hanem Bristol Palin a család legfiatalabb tagjának, az áprilisban született Trignek az édesanyja. Mivel a 17 éves lány most az ötödik hónapban van, ezért nyilvánvaló, hogy nem ő adott életet a Down-kórban szenvedő kisfiúnak. Barack Obama, a Demokrata Párt elnökjelöltje a michigani Monroe városában tartott sajtókonferencián biztosította ellenfelét arról, hogy ezt az aduászt nem játssza ki a kampány során, hiszen egy család problémái nem lehetnek részei a politikai vitáknak. „Az édesanyám 18 éves volt, amikor a világra hozott” – tette hozzá.

Sarah Palin

Sarah és Todd Palin egy hivatalos közleményben kifejtette, örülnek annak, hogy lányuk megtartja a babát, és hogy nagyszülők lesznek, bár tisztában vannak azzal, hogy milyen óriási felelősséggel jár egy gyermek. „Bristol és az a fiatalember, akihez nőül megy majd, idővel rájön, hogy milyen nehéz is a gyermeknevelés. Éppen ezért az egész család támogatni fogja őket." Az ötgyermekes családanya a gyermekvállalással és a szexualitással kapcsolatban természetesen konzervatív nézeteket vall. Többek közt ő sem támogatja az abortuszt, szerinte csak akkor szabad elvetetni magzatot, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét. Egy másik interjúban elmondta, csak akkor ért egyet az iskolai felvilágosító programokkal, ha azt szorgalmazzák, hogy az esküvőig tilos a szex, az ennél liberálisabb szexuális oktatás számára elfogadhatatlan, mint ahogy a különböző fogamzásgátló eszközök iskolai terjesztése is – írja a politico.com.

Kozmetikázott információk

Ezzel párhuzamosan Bristol Palin 13 éves húga, vagy egy magát Willow Palinnak kiadó személy is kommentálta az eseményeket saját oldalán. A mylifeaswillowpalin.wordpress.comoldal szerzője többek közt azon bánkódik, hogy mindenki nővére gyermekének nevéről kérdezgeti, valamint védelmébe veszi leendő sógorát, akit az első posztban édesapja, Todd nevén szólít. A hirtelen jött népszerűséget egy névrokon phoenixi programozó is kihasználta, aki saját, öt éve regisztrált odalát a vicc kedvéért az ifjú hokijátékos blogjává alakított át. Az ál-Johnston a bejegyzésekben többek közt arról ír, hogy barátnőjével valószínűleg elvetetik a babát, és aki tud, küldjön nekik pénzt, mivel éppen le van égve. Nem ez az egyetlen internetes oldal, amit Sarah Palin jelölése után kozmetikáztak. A Wikipedia egyik felhasználója szerint ugyanis valaki közvetlenül azelőtt, hogy Sarah Palin hivatalosan is alelnökjelölt lett volna, valaki kicsit megszépítette a róla szóló szócikket.