horoszkóp

Megerőszakolta értelmi fogyatékos unokáját: 6 év 2 hónapot kapott

2008.05.11. 13:11
A pszichológus szakértők szerint szavahihető az az értelmi fogyatékos lány, aki azt vallotta nagyapjáról, hogy ő ejtette teherbe. A férfi jogerősen 6 év és 2 hónap börtönt kapott.

Jogerősen hat év, két hónap szabadságvesztésre ítélt a Baranya Megyei Bíróság pénteken egy ötvenhat éves, patapoklosi férfit, aki megerőszakolta tizennégy éves, értelmi fogyatékos unokáját - írta a bama.hu.

A fellebbviteli bíróság döntésének indokolása szerint az intézetben élő leány 2005 nyarán közel egy hónapot a vádlott patapoklosi házában töltött.

Az idős ember, és az unokája többször is közös ágyban aludtak, s az egyik ilyen alkalom során követte el az erőszakot a férfi. A gyermek teherbe esett, a 18. héten megszakították a terhességet.

DNS-mintavételre nem került sor, ezért közvetlen bizonyíték nem állt a bíróság rendelkezésre.

Az első fokú tárgyaláson a kislány is vallomást tett. Többek között azt mondta, "hogy a papa csinálta a gyereket". Az értelmi fogyatékos gyermek szavahihetőségét pszichológusok vizsgálták. Szakvéleményük szerint a gyermek képes arra, hogy a vele történteket felidézze, ám arra nem, hogy kitaláljon történeteket.

"Nem követtem el, amivel vádolnak, hiszen tudom, hogy ez milyen következményekkel jár, és egyáltalán nem hiányzik nekem a börtön" - mondta a vádlott a bíróság előtt.

A nagypapa azt állította, hogy lánya, aki szerinte prostituált, egyik nap, mikor ő nem, ellenben az unokája is odahaza volt, két férfit vitt haza. Mindannyian alkoholt fogyasztottak, majd az egyik férfi közösült az unokájával.

A vádlott azzal is védekezett, hogy szifiliszes, így szerinte, ha valóban közösült volna a gyermekkel, őt is megfertőzte volna. A bíróság azonban ezt nem fogadta el, ugyanis a férfi csak korábbról, illetve későbbről származó papírokkal tudta betegségét igazolni, így helybenhagyták a korábbi ítéletet - írta a baranyai megyei online lap.