horoszkóp

Megtartja a vasárnapi szentmiséket a verekedő plébános

2008.11.08. 18:34
Bűnbocsánatot kér az a győrvári plébános, aki pénteken megverte a falu postását, mert az rossz újságot kézbesített neki. A Független Hírügynökség információi szerint az atyát egyelőre nem függesztették fel állásából, sorsáról majd a püspök fog dönteni. A bántalmazott postás nem hajlandó megbocsájtani, mint mondta, a pap majd fönt kérjen bocsánatot, ha majd fölkerül.

Szégyelli magát és bűnbocsánatot kér a győrvári plébános, aki pénteken agyba-főbe verte a falu postását. A Vas megyei településen azt beszélik a helybeliek, hogy a történtek miatt az atyát máris felfüggesztették az állásából, de ez nem igaz. A plébános vasárnap még biztosan megtartja a szentmiséket. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a püspök később dönt a sorsáról.

Tóth Ferenc már az otthonában lábadozik, de mentő vitte kórházba, miután rátámadt a falu papja. A postás állítólag rossz újságot kézbesített az atyának, aki ezen feldühödött és alaposan megverte a férfit. Főleg a fejét ütötte.

Az incidens Győrvár főutcáján történt. A pap autóval érte utol a postást, miután észrevette, hogy nem a várt újságot kapta. Lelökte a biciklijéről, majd az árokba zuhant férfit rugdosta és ököllel verte.

A győrvári plébános szerint a postás tönkretette az idegeit, és ez a magyarázat a dühkitörésére. Azt mondja, a postás sekrestyés volt a plébánián, de az év elején elküldte, mert elégedetlen volt a munkájával. Azóta rossz köztük a viszony. Az atya már mindent bán.

"Az ember tényleg hajlandó volna így utólag elítélni, meg hát bocsánatot kérni azért, amit tett. Mármint hogy én hajlandó volnék" - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Dóka Ferenc plébános.

"Nincs bocsánat. Hiába is kérne, nincs bocsánat. Fönt kérjen, ott fönt, ha majd fölkerül" - ezt már Tóth Ferenc mondta, aki nem hajlandó békülni. Azt mondta, hogy a pap lelkileg is megalázta az ökölcsapásokkal.

A helybelieket megdöbbentette az eset. Nem gondolták a plébánosukról, hogy ilyesmire képes. Szorgalmas, barátságos embernek ismerték meg.

A Független Hírügynökség tudósítója a szombathelyi püspökségen is járt, hogy megkérdezze: a történtek után a helyén maradhat-e a győrvári plébános. A püspök a titkárával üzente, hogy egyelőre nem nyilatkoznak. Ha lesz mondanivalójuk az ügyről, akkor sajtótájékoztatót tartanak. Közben a plébános ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult nyomozás.