horoszkóp

Irodájában lépett félre a brit miniszterelnök exminiszter barátja

2009.03.23. 22:29
A brit miniszterelnök, Gordon Brown egyik közeli barátja képviselőházi irodájában lépett félre harmincévnyi házasság után. Az afférról fotók is készültek. Nigel Griffiths eleinte tagadott, majd beismerte, hogy egy fekete fehérneműs hölggyel hancúrozott. Tettéért elnézést kért. Jelenleg még nem tudni, hogy indul-e hivatalos eljárás az ügyben.

A News of the World vasárnapi számában közzétette azokat a fotókat, amit valószínűleg egy korábbi brit miniszter készített kalandjáról egy fehérneműs hölggyel. Nigel Griffiths tettét súlyosbítja, hogy november 11-én lépett félre, vagyis pont azon a napon, amikor az angolszász világban a háborúk civil és katonai áldozataira emlékeznek. Ráadásul a képek tanulsága szerint a fiatal hölggyel a Westminster palotában, vagyis a parlament székházában lettek egymáséi. A fotók dátuma szerint a férfi és fekete fehérneműt viselő partnere éjjel fél tizenkettőtől fél egyig szórakoztatta egymást. Az egyik fotón feltűnik egy szemeteskuka, amiben állítólag egy Griffiths nevével jelzett dokumentum hever, egy másik képen pedig az az ajtó tűnik fel, ami a politikus irodájába vezet.

A NOTW úgy tudja, hogy a pár később egy másik helyszínen, valószínűleg egy közeli lakásban folytatta tovább a hancúrozást. A fotók készítését természetesen itt sem hagyták abba, és a legutolsó felvétel fél háromkor készült. Az egyik képen maga a meztelen politikus is látható, amint éppen egy szivart szív. A lap újságírója március hatodikán szembesítette a férfit a képekkel, aki állítólag nem lepődött meg, de természetesen mindent tagadott, hozzátette, szerinte a képek hamisak. Később mégis beismerte, hogy megcsalta a nejét egy hölggyel, akinek kilétére egyelőre nem derült fény - írja a BBC.

Az 53 éves politikus azóta elnézést kért a történtek miatt. Hozzátette, bár nem nagyon emlékszik arra az éjszakára, ez nem számít enyhítő körülménynek. Griffiths barátai szerint a férfi sokat ivott az affér napján. Felesége, akivel harminc évvel ezelőtt léptek frigyre, jelenleg a barátainál próbálja kiheverni a megrázkódtatást, míg férje arra vár, hogy indul-e hivatalos vizsgálat az ügyben. A parlament tagjainak ugyanis semmi olyat nem szabad cselekedniük, amivel szégyenbe hozhatják a brit képviselőházat. Nigel Griffiths korábban Tony Blair kormányának egyik tagja volt, ám 2007-ben lemondott posztjáról. A brit parlament alsóházának egykori elnökhelyettese egyébként a jelenlegi brit miniszterelnök, Gordon Brown közeli barátja, és képviselőként továbbra is tagja a parlamentnek.