horoszkóp

15 éves lányt rontott meg a HIV-pozitív lengyel

2008.11.03. 21:38
Letartóztattak Lengyelországban egy 47 éves, HIV-vírussal fertőzött férfit, miután megrontott egy 15 éves kislányt - közölte hétfőn a krakkói rendőrség szóvivőnője. A férfi az interneten ismerkedett meg a lánnyal, ahogy - mint közben kiderült - több száz más áldozatával is.

A krakkói lány szülei azután értesítették a rendőrséget, hogy a 15 éves tininek nyoma veszett. A hatóságok átnézték a lány levelezését, és ekkor akadtak a 47 éves, HIV-vírussal fertőzött férfi, Wieslaw S. nyomára. A "rendes családból" származó kislányt most orvosok vizsgálják, hogy kiderítsék, megfertőződött-e az AIDS kórokozójával.

A rendőrök házkutatást tartottak a férfinél, és megdöbbentő felfedezést tettek. Számítógépének merevlemezén ugyanis számtalan levelezést találtak, amelyek szerint a beteg Wieslaw S. számos lánnyal és nővel létesített kapcsolatot az elmúlt években. A krakkói rendőrség szóvivőnője szerint akár több száz áldozata is lehet a férfinek, ezért most mindenkit megpróbálnak felkutatni, hogy kihallgassák őket, valamint felszólítsák őket az AIDS-tesztre. Az ügyészség közben nyilvánosságra hozta Wieslaw S. fotóját is.

A 90-es években gyilkossági kísérletért elítélt férfi állítólag már régóta tudott betegségéről. Ahogy az a Lengyelországban élő kameruni állampolgár is, akit a múlt hónapban helyeztek vád alá, miután bizonyíthatóan 11 nőt fertőzött meg HIV vírussal.