horoszkóp

Agresszívvé vált a szegedi pedofil pék levideózott áldozata

2008.11.21. 18:52
Több meztelen kisgyerekről készült felvételt talált a rendőrség annak a szegedi péknek az otthonában, aki egy 12 és egy 14 éves kisfiút pénzért cserébe lefotózott és felvételt készített róla. A 12 éves fiúnál édesanyja vette észre a fizetséget, s csak másnapra tudta kihúzni belőle, mi is történt. A négygyermekes édesanya kétségbe van esve, mert a tettét beismerő pedofil házi őrizetben van, a ház körül már többször is látták. A nyilvánossághoz fordult segítségért.

Az 54 éves, egyedülálló V. Lászlót október 27-én beismerő vallomása után tartóztatták le, két nappal azt követően, hogy L. Barbara 12 éves kisfiáról meztelen fotókat és felvételeket készített. A férfi jelenleg házi őrizetben van, a 12 éves fiú édesanyja nem érti, hogyan engedhették ki az előzetes letartóztatásból. A kenyérgyárban dolgozó péket azóta elbocsátották munkahelyéről, az ügy lezárulásáig pedig nem tartanak igényt a munkájára - mesélte L. Barbara.

Az édesanya szerint nem való barátnak a másik gyerek

"Évek óta a család ismerőse volt, nem is gondoltuk volna, hogy képes ilyesmire. Az esetre úgy derült fény, hogy pénzt láttam a fiamnál, amikor október 25-én délután hazaért. Elkezdtem kérdezősködni, hogy mégis honnan szerezte, de először nem mondott igazat. Mindenfélékkel szédített, hogy kapta a pénzt, illetve az utcán találta. Láttam, hogy nem stimmel valami, így tovább kérdezgettem másnap reggel, akkor árulta csak el, hogy hogyan jutott az 1300 forintos összeghez. V. Lászlóhoz az egyik 14 éves fiúval ment el, mert barátja azt mondta neki, ott kereshetnek pénzt" - mesélte a négygyermekes édesanya. A férfi Szeged egyik legforgalmasabb részén bérelt irodát, ebben készíthette a felvételeket az odacsalt gyerekekről - adta hírül a Független Hírügynökség a nyomozók feltételezését.

L. Barbara a Velvetnek elmondta, hogy nem tartja a kapcsolatot a másik fiú szüleivel, ugyanis így is próbálta óvni a fiát attól, hogy a 14 éves fiúval barátkozzon. "Olyan gyerekekről van szó, akiknek a szülők nem tudják biztosítani a zsebpénzt. Talán ezért tudta rávenni a fiamat a 14 éves gyerek, hogy vetkőzzön meztelenre, játszadozzon magával, míg a férfi fényképezi és videózza" - mesélte a 33 éves szegedi asszony, aki hozzátette, nem érezte gyermekén, hogy az hiányt szenvedne bármiben is.

"A fiam agresszívvá vált"

A 12 éves fiúnak három testvére van. 16 éves nővére toleráns az eset óta agresszívvá vált öccsével szemben. "A fiam nagyon zárkózott lett a testvéreivel szemben, és azóta kifejezetten agresszívan reagál dolgokra. A 9 éves kislányom nem érti, mi történt vele, a legkisebb pedig még csak 15 hónapos" - nyilakozta L. Barbara.

Az asszony elmesélte, hogy a fia azóta fél kimenni az utcára, pénteken már iskolába sem akart menni, a férfit ugyanis többször látták a ház körül. "Október 27-én tartóztatták le az ismerősünket, 29-én már házi őrizetben volt. Nekem senki nem szólt róla, hogy szabadon jár-kel az utcán. Én hivatalosan csak szerda óta tudom, hogy kiengedték az előzetes letartóztatásból, ekkor voltam ugyanis a rendőrségen, ahol átnéztük a vallomásunkat. Akkor közölte velem a hölgy, hogy a férfi már szabadlábon van:"

Az osztálytársak nem tudnak a történtekről

Az édesanya pénteken fia osztályfőnökét és az iskolai gyámügyet is felkereste, hogy megkérje őket, legyenek türelemmel, fia ugyanis teljesen megváltozott az eset óta. A szegedi asszony pszichológus segítségét is kérte. A zaklatott L. Barbara képtelen feldolgozni a történteket. "Nem érzem biztonságban sem magam, sem a családomat. Szeretném, ha minden egyes szülő odafigyelne a gyerekére, hogy elkerülje az ilyen eseteket" - nyilatkozta a Velvetnek az édesanya, aki a Délmagyarország napilapon keresztül nyilvánossághoz fordult segítségért, mert egyszerűen nem érti, hogyan engedhették ki a férfit az előzetes letartóztatásból.

"A férfi ellen tiltott pornográf felvétellel történt visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás még október végén, miután az egyik szülő feljelentést tett ellene. A férfi feltételezhetően évek óta készített tiltott felvételeket. A vizsgálat során kiderült, hogy több fiút és kislányt is lefotózott meztelenül, majd videót is készített róluk. Jelenleg még vizsgáljuk a körülményéket, ahogyan azt is, milyen célból készültek a felvételek" - nyilatkozta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.