Magyar celebek producerét körözik robbantás miatt

2008.04.22. 16:15
Megütközéssel és értetlenül fogadták a celebek, közöttük Zalatnay Sarolta, amiért a szakmai körökben jól ismert producert emberöléssel akarja meggyanúsítani a rendőrség. Sajtóértesülések Pintér György nevét összefüggésbe hozták egy robbantásos merénylettel, a Koszi Klánnal, illetve nyolc tonna pénzpapír 1995-ös ellopásával.
Pintér György László
(Fotó: PMRFK)

A rendőrség hétfőn adta ki a körözést több magyar celeb producere, Pintér György ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő robbantotta fel 1998-ban Terjék István Porsche 911 típusú autóját, aki a sérülésekbe pár nap után belehalt. A hvg.hu szerint Pintér kapcsolatban állt a Koszi klánnal.

A hvg.hu úgy értesült: a rendőrök a diósdi kettős gyilkosság nyomozása során jutottak az Egér úti robbantáshoz kapcsolódó információkhoz, illetve állításuk szerint Pintér György a kettős gyilkosság elsőrendű vádlottjának ismeretségi körébe tartozik, valamint Pintér a Koszi klánnal is kapcsolatban állt. Felmerült továbbá Pintér neve egy 1995-ben történt esetben is, a producernek köze lehetett nyolc tonna biztonsági, pénzjegynyomáshoz használható papír eltűnéséhez. Az ügyet még szövevényesebbé teszi, hogy Terjék István autóját olyan robbanószerrel robbantották fel, amilyet az Aranykéz utcai robbantásnál használtak.

Megdöbbent sztárvilág

Egyelőre mindenki értetlenül áll az események előtt, senki sem hiszi el, hogy ez igaz lehet, Zalatnay Sarolta is ártatlannak tartja Pintér Györgyöt, akinek a segítsége nélkül nem lett volna hova mennie, miután kiszabadult a börtönből. Ugyanis Pintér cégétől, a Producer's Kft-től kapta a lakását, benne egy kétmilliós konyhabútorral és a másfél milliós berendezési tárgyakkal - írja a Blikk.

Zalatnay nem hisz az egykori jótevőjével szemben felhozott vádaknak

Befuccsolt projektek

Pintér György valószínűleg valamit már sejtzhetett, amikor megkezdődött április 1-én a Koszi Klán büntetőpere, a folyamatban lévő projekteket ugyanis csak tolta maga előtt. A Blikknek adott nyilatkozatában Bódy Magdi is elpanaszolta, hogy hónapok óta húzódik a lemezének a megjelenése. Gerencsér Tamás is sajnálatát fejezte ki az egyik internetes közösségi portálon, amiért még mindig nem mutatták be a Holnap történt című filmet, ami szintén a Producer's Kft. gondozásában jelent volna meg . Állítása szerint már rég készen van, de azt, hogy mikor kerül a mozikba az Anettka és Zalatnay Cini nevével fémjelzett film, nem tudta megmondani.

A diósdi kettős gyilkosság és a Koszi klán

A Pest Megyei Bíróságon április 1-én kezdődött meg a Koszi klán büntetőpere. A vádirat szerint a Pest Megyei Főügyészség a diósdi kettős gyilkosság, az Egér úton és a Szerémi úton pénzszállító autók ellen végrehajtott fegyveres támadások, két bankrablás, a százhalombattai olajlopások ügyében és más bűncselekmények miatt emelt vádat összesen 38 férfi ellen még tavaly szeptemberben.

A vádirati tényállás szerint a Diósdon történt kettős emberölés egyik sértettje megfigyelte és videóra rögzítette, ahogy a Koszi-klán emberei a Mol százhalombattai finomítójából tartályos teherautókkal olajat lopnak. A vádlottak - miután a Pipás becenevű F. József megzsarolta őket, és részt kért az olajlopás nyereségéből - utasítást adtak bűnszervezetben tevékenykedő társaiknak, öljék meg a sértettet és a kíséretében lévő társát is. A gyilkosság elsőrendű vádlottja Czibere Attila.