horoszkóp

Pénzt és szexet követelt a zsaroló miskolci álrendőr

MTI
2008.10.14. 15:52
Az álrendőr azt ígérte, pénzért nem indít eljárást a prostituáltak ellen.

Egy magát rendőrnek kiadó férfi bukott le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a csaló arra hivatkozva kért pénzt prostituáltaktól, hogy csak ennek fejében tekintene el az intézkedéstől; a férfit őrizetbe vették - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Egy emődi férfi rendőrnek adta ki magát prostituáltaknak, majd pénzt kért tőlük, cserében azt ígérve, ha fizetnek a lányok, akkor nem indít ellenük "hivatalos eljárást" - mondta Dobi Tamás a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A részletekről szólva azt közölte: a Miskolci Rendőrkapitányságon egy miskolci nő tett bejelentést arról, hogy a lakásán megjelent egy férfi, aki azt állította magáról, hogy rendőr. Pénzt kért tőle, s egyben közölte vele azt is: tudomása van arról, hogy a nő az otthonában prostitúciós tevékenységet folytat.

Miután a nőnél nem volt annyi készpénz, amennyit az álrendőr tőle követelt volna, a nő - megegyezésük alapján - szexuális szolgáltatást nyújtott az elkövetőnek.

A 25 éves emődi férfi ezt követően máshol is előállt ugyanezzel a történettel. A rendőrség zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene, és bűnügyi őrizetbe vette.