horoszkóp

Két Porschét zúzott le a 93 éves bácsi parkolás közben

2008.04.16. 20:28
76 év balesetmentes közlekedés után egy sima parkolásból kaszkadőr-bemutatót hozott össze az idős angol, a kár 19 millió forint. A bácsi aztán seprűt kért, hogy segítsen a romok eltakarításában.

Jack Higgs az angliai Penarthben egy Porsche szalon mellett parkolt Ford Fiestájával, de miközben épp kiállni készült, kocsija hirtelen kilőtt hátrafelé. Elsőként egy tűzpiros Porsche Carrera II került az útjába, ám ahelyett, hogy az föltartóztatta volna az öregurat, rámpaként funkcionált a bácsi 13 éves autója számára. A Ford így a levegőbe repült, majd fejjel lefelé becsapódott a szemben kiállított ezüstszínű Porsche 911-esbe. Az autószalon személyzete azonnal kirohant a robaj hallatára és megtalálták a biztonsági öve által tartott, fejjel lefelé lógó férfit a Porsche roncsának tetején - számolt be a bizarr közlekedési balesetről a Daily Telegraph.

Szalonállapot 1.

Csoda, hogy túlélte

Dave Combs, az anglia Penarth-ban található autószalon üzletkötője megdöbbent a bravúron: „alig akartunk hinni a szemünknek, mikor megláttuk a roncsokat, mindenütt üveg- és fémdarabok voltak”, nyilatkozta a lapnak. Combs azt állítja: egy percig sem aggódott a kocsikért, ami számára igazán fontos volt, hogy Higgs – figyelembe véve korát - egyáltalán túlélte az esetet. Az üzletkötő bámulatosan szerencsésnek tartja a férfit, aki a baleset után sem veszítette el hidegvérét és jó modorát, sőt még ő maga kért egy seprűt, hogy segítsen a romok eltakarításában.

Szalonállapot 2.

Korábban még egy koccanása sem volt

Jack Higgs értetlenül áll az eset előtt: „Nem értem, hogy hogyan történt, ilyesmi sohasem esett meg velem korábban”. Higgs nem volt tapasztalatlan sofőr, élete során 800 000 kilométert vezetett balesetmentesen. Ráadásul a hely sem volt új számára, nap mint nap áthajtott a Porsche-szalon udvarán, mivel a szomszédban lakott és csak ezen az útvonalon keresztül tudott eljutni garázsához. Higgs most úgy döntött, soha többé nem fog vezetni: ha el akar menni valahova, akkor majd sétál, vagy felül egy buszra.