horoszkóp

Idegen nőket is megerőszakolhatott az amstetteni rém

2008.05.15. 18:22
Az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség újra előveszi a hetvenes évek óta megoldatlan összes szexuális bűncselekmény aktáját, hogy kiderítsék van-e valami köze Josef Fritzl-nek ezekhez az esetekhez. A nyomozók leginkább egy 1986-os, illetve egy 2006-os ügyre koncentrálnak.

Az osztrák szövetségi bűnügyi rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy az amstetteni rémként emlegetett Josef Fritzl nem követett-e el további súlyos szexuális bűncselekményeket - közölte csütörtökön megjelent számában a News osztrák hetilap. A bűnügyi rendőrség stratégiai osztályának vezetője a hírmagazinnak elmondta, hogy a nyomozás érdekében újra előveszik a hetvenes évek óta megoldatlan összes szexuális bűncselekmény aktáját. "Kriminálpszichológiai szempontok alapján egyáltalán nem zárható ki, hogy az illető más, hasonlóan súlyos büntettet is elkövetett" - közölte Herhard Lang rendőrvezérőrnagy.

Sötét múlt

A személyes szabadság megsértésével, nemi erőszakkal és vérfertőzéssel gyanúsított, hetvenhárom éves férfi saját bevallása szerint huszonnégy éven át házuk pincéjében fogságra és nemi kapcsolatra kényszeríttette lányát, akitől hét gyermeke született (az egyik néhány napos korában meghalt). A ma negyvenkét éves Elisabeth és három gyereke a férfi által épített tömlöcben sínylődött egészen április végéig. A "nagyszülők" magukhoz vettek a gyerekek közül hármat - két lányt és egy fiút -, ők mostanáig nem is tudtak testvéreik létezéséről.

A News megemlítette, hogy Josef Fritzl nem ismeretlen a rendőrség előtt. 1967-ben egy felső-ausztriai parkban megtámadott egy fiatal lányt, aki annak köszönhette megmenekülését, hogy sikoltozni kezdett, és néhány járókelő a segítségére sietett. Nem sokkal később az akkor még a harmincas éveit taposó férfi az ablakon keresztül bemászott egy huszonnégy éves linzi nő földszinti lakásába, és megerőszakolta. Tizennyolc hónapig ült börtönben, utána szabadon engedték azzal a megjegyezéssel, hogy "megbánta tettét, és jó útra tért".

Nézze meg képeinket!

Segítség a szomszédból

A hetilap tudomása szerint korszerű nyomozati eszközök és eljárások segítségével most a legtüzetesebb vizsgálatnak vetik alá Josef Fritzl múltját. Különösen két eset került az alsó-ausztriai tartományi hatóságokkal együttműködő szövetségi rendőrség látókörébe. 1986-ban egy tizenhét éves lány holttestére bukkantak a Mondsee partján: mielőtt a tóba dobták, megerőszakolták és megfojtották. Akkoriban Josef Fritzlnek volt egy panziója a felkapott üdülőközpontnak számító tónál, az áldozat pedig hasonlított lányára, Elisabethre. A másik ügy pedig egy tavalyelőtt eltűnt, tizenhat éves diáklányhoz kapcsolódik. Utoljára az alsó-ausztriai Pulkauban látták, azóta nyoma veszett. Állítólag a gyanúsított gyakran megfordult a környéken. A vezérőrnagy elmondta, a Josef Fritzl elleni nyomozás során igénybe veszik a külföldi társszervek segítségét is, elsősorban a szomszédos országokban, ahol a gyanúsított megfordulhatott, és talán köze lehet ottani, megoldatlan szexuális bűncselekményekhez – írja az MTI.

Egyelőre azt sem tudni, hogy Fritzl, aki kikéri magának, hogy szörnyek nevezzék, megerőszakolta-e 19 éves lányát, Kerstint is . Kihallgatása során egyébként kiderült, hogy egyedüli gyermekként nőtt fel és szexuális vonzalmat érzett édesanyja iránt. Szakértők szerint talán ez az egyik oka annak, hogy lányával erőszakoskodott. Egy másik szakvélemény szerint a férfi talán Frankenstein-szindrómás, vagyis azt hiszi, hogy élet és halál ura. Abban nagyjából mindenki egyet ért, hogy Fritzl családja soha nem fogja teljes mértékben feldolgozni a történteket.

Plakáton mondott köszönetet Fritzl családja

Egy kézzel írott plakáton mondott köszönetet a nyilvánosságnak a támogatásért Josef Fritzl családja. A férfi lánya, Elizabeth, felesége, Rosemarie és Elizabeth öt gyermeke egy amstetteni üzlet kirakatába helyezett poszteren üzent az alsó-ausztriai város lakóinak."Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk mindannyiuknak az együttérzésükért. Az önök részvéte sokat segített, hogy megbírkózzunk ennek a nehéz időszaknak a fájdalmaival. Önök azt mutatják nekünk, hogy vannak még jó és tisztességes emberek. Reméljük, hogy eljön az idő, amikor ismét normális életet élhetünk majd" - olvashatók a plakáton a család gondolatai. Elizabeth 18 éves fia - aki áprilisig a földalatti cellában élt, és sosem látott napfényt - személyes üzenetében arról számolt be, hogy mennyire élvezi a napot, a friss levegőt és a természetet. Az osztrák Kurier című napilap szerint az amstetteni polgárok könnyek között olvasták a család üzenetét.

Forrás: Független Hírügynökség