horoszkóp

Nővé operálva tért vissza a szabadságról egy osztrák katona

2008.02.07. 18:23
Az osztrák hadsereg egyik századosa három hónap alatt nővé operáltatta magát. Bár bajtársai meglepődtek, közvetlen felettesei és az osztrák védelmi minisztérium tiszteletben tartják a döntését, és megtarthatja a munkáját. A katonának csupán annyi kikötése van, hogy ezentúl mindenki szólítsa Jasminnak.

Egy negyvenhat éves osztrák katona a túlzott stresszre hivatkozva három hónap szabadságot vett ki. Ezt az időszakot azonban nem pihenéssel töltötte, hanem kés alá feküdt, hogy az orvosok nőt operáljanak belőle – adta hírül az Ananova.

A gratkorni kaszárnya lakói igencsak meglepődtek, amikor a Gregorként ismert férfi Jasminként tért vissza a körükbe. A vezetőség végül úgy döntött, hogy a nemet váltott századost nem fokozzák le. Az osztrák védelmi minisztériumban szintén elfogadták a kétgyermekes katona döntését. „Tiszteletben tartjuk ezt a nagyon személyes döntést” – nyilatkozta Ute Axmann, a minisztérium szóvivője.

„A kollégák eddig nagyon pozitívan viszonyulnak hozzám” – mondta Jasmin, aki az ORF értesülései szerint kezelés alatt áll, és egy pszichiáter is a segítségére van. „Az, hogy az egyik bajtársunk férfiként távozott az épületből, és nőként tért vissza a szabadsága után, több mint furcsa. Egyelőre várunk, és meglátjuk, hogy ez milyen problémákat fog okozni”- nyilatkozta az egyik katona az osztrák sajtónak.

Mellei miatt szereltek le egy német katonanőt

Mellnagyobbítása miatt menesztett egy nőt soraiból a német hadsereg - adja hírül az MTI. A 23 éves Alessija Dorfmann a helyi sajtónak elkeseregte, hogy életének két nagy álma a nagy kebel és a katonaság. Ebből az első már megvan, és tényleg nagy: D méretű. A második viszont az első miatt komoly veszélybe került, a német hadseregnél ugyanis tiltják a mellnagyobbítást, mert "fokozott sérülésveszéllyel járhat". A hölgy nem hagyja annyiban menesztését, bírósághoz fordul, a hadsereg pedig lehet, hogy meghátrál. "Több mint egy évtizedes a mellnagyobbítási tilalom, és lehet, hogy nem simul immár kellően a ma hadseregére. A jövőben nem kizárt, hogy kivételt teszünk" - mondta Harald Kammerbauer, a német hadsereg szóvivője.