Videónekrológgal búcsúztatják a szentedrei áldozatokat

bry
2008.08.14. 21:40
Megrázta a szentedreieket a hétfő délután baleset, melyben két 15 éves fiatal halt meg. A tragédia helyszínén virágokkal és mécsesekkel tisztelegnek Petrik Adrienn és Szabó Barna emléke előtt, az ismerősök videónekrológban búcsúznak a fiataloktól. A BMW 17 éves sofőrje 120-szal ment, amikor nem tudott bevenni egy kanyart. Az elhunyt fiú a környezetvédelmi miniszter fia.

Óriási indulatokat váltott ki az az autóbaleset, melyben két 15 éves fiatal halt meg Szentendrén. Ahogy azt a balesetről megjelent hírünk hozzászólásaiban is olvasható, az ismerősök és ismeretlenek nem értik, miért kellet meghalniuk. "Én nem ismertem őket, de nagyon megrázott ez a dolog. Nem is gondolhatták volna, hogyha elindulnak ez lesz, biztosan nem ültek be volna a kocsiba, de senki sem tudja előre a dolgokat. Sajnos. Én is 15 éves vagyok,és mélyen érintett. Ezek után háromszor is átgondolom kinek a kocsijába ülök be. Őszinte részvétem mindkét családnak, és a hozzátartozóknak" - írta az egyik hozzászóló.

Mások a sofőr és az autót vezető fiú szüleinek felelősségét vetik fel, miért kell egy 17 éves, friss jogosítványos fiúnak erős autót adni, ő miért száguldozik egy olyan úton, ahol rendszeresek a balesetek, és ahol szinte végig sebességkorlátozás érvényes. Felmerült az is, az áldozatok miért nem kötötték be magukat, hiszan az autót vezető fiú sértetlenül szállt ki a nem is teljesen ripityára tört autóból, és a lány halálát az is okozhatta, hogy kirepült az autóból.

A két 15 éves áldozat barátai videóösszeállításban búcsúztak el a két fiataltól, akik közül Szabó Barna a környezetvédelmi miniszter, Szabó Imre fia.

A BMW vezetője az MTI információi szerint 120 kilométeres sebességgel hajtott a 11-es úton Budapest irányából, amikor Szentendre belvárosában, egy kanyarban kisodródott, és egy családi ház kertjébe rohant. Szemtanúk és olvasók korábban 200 kilométeresre saccolták az autó óránkénti tempóját. Az ütközéstől a 15 éves Petrik Adrienn kirepült az autóból, és a helyszínen életét vesztette, a vele egykorú Szabó Barna a kórházba szállítást követően hunyt el. Az autóban utazók közül két másik fiatal is megsérült, míg az autó vezetője sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Bocsánatkérésre vár a halott lány édesanyja

"Délután még adott két puszit az én kis angyalom, és nevetve azt mondta, este majd jövök de soha többé nem beszélhettem vele", mondta a Blikknek elhunyt lány édesapja, Petrik Péter. A család háza valóságos zarándokhellyé vált, akárcsak a baleset helyszíne. Barátok és ismerősök mentek, hogy gyertyát gyújtsanak a két áldozat emlékére.

"Adrienn tele volt tervekkel, szeptembertől külkereskedelmi marketing szakra ment volna tovább tanulni. Imádta az állatokat, két kis teknősbékáját reggelente mindig vidáman köszöntötte etetés előtt. És most nincs többé", mondta sírva Anikó, az édesanya, aki abban reménykedik, hogy a balesetet okozó fiú egyszer elé áll és bocsánatot kér tőle.