horoszkóp

Vécében tárolt rothadó hulla feltámadásáért imádkozott a szekta

2008.11.18. 18:57
Egy hattagú szekta guruja Robin Hood-i megoldást választott a társaság tagjainak megsegítésére. Egy elhunyt 90 éves nő holttestét hónapokig egy vécében rejtegették, mialatt felvették az idős hölgy nyugdíját, a bomló test felett pedig imádkoztak a feltámadásért.

Az Egyesült Államok-beli Order of the Divine Will nevű hatfős vallási szekta vezetője hónapokig kényszerítette arra egyik tagját, hogy a háza vécéjében rejtegetett holttest felett imádkozzon annak feltámadásáért, de közben azért vegye fel az elhunyt idős hölgy nyugdíját - írja a News.com ausztrál hírportál.

A démonok felelősek a rothadásért

A vallási csoport egyik tagja, a kétgyermekes családanya Tammy Lewis közös háztartásban élt a 90 éves Magdelina Alvina Middlesworth-tel, aki idén március 4-én rosszul lett. A rémült nő ezután a vécére ültette az élettelen öregasszonyt, majd tárcsázta a szekta vezetőjét, Alan A. Bushey-t - aki a szektán belül csak Josh Peter Bushey püspöknek szólíttatta magát -, a férfi pedig azt tanácsolta neki, hogy a mentők értesítése helyett kezdjen imádkozni, mert ő úgy érzi, csoda fog történni, és az idős hölgy feltámad. Lewis több mint két hónapig tárolta vécéjében az erősen bomló holttestet, de csoda persze nem történt. Eközben viszont - szintén Bushey utasítására - Middlesworth meghatalmazottjaként beváltotta az idős hölgy nyugdíjcsekkeit, összesen 643 ezer forint értékben. A pénzt egy Bushey-vel közös számlán helyezte el, amelyről a "püspök" a hattagú vallási csoport kiadásait finanszírozta.

Tammy Lewis

Lewisnak igazán nem lehetett oka, hogy kétkedjen szellemi irányítója parancsaiban, Bushey ugyanis a bomlást is megmagyarázta: szerinte a rothadást igazából démonok okozták, és azért csinálták, hogy megingassák Lewis hitét az elhunyt feltámadásában.

Megúszta egy kis bírsággal

A kétgyermekes édesanya, aki 12 és 15 éves fiaival élt egy lakásban, ez év májusáig rejtegette a testet Middlesworth házának vécéjében. Májusban aztán a seriff-helyettes kereste fel a házat, ugyanis az elhunyt idős hölgy után érdeklődni kezdett testvére, mondván, jó ideje nem hallott felőle - írja a Freedom Eden. Lewis azt állította azt őt meglátogató hivatalos szervnek, hogy Middlesworth vakáción van, de később természetesen felfedezték a bomló hullát. A családanya 75.000 forintos büntetéssel úszta meg az extrém adománygyűjtést, ugyanis részleges mentességet kapott, ha cserébe hajlandó Bushey ellen vallani. "Áldozatként tekintünk rá, aki Alan Bushey befolyása alá került" - nyilatkozta Scott Southworth, a vád képviselője.

A 35 éves Lewist csak a holttest rejtegetéséért és gyermekeinek okozott mentális károkért bírságolták meg, cserébe tanúvallomást kell tennie Bushey ellen az áprilisban induló eljárásban. Az egyezség szerint az édesanyának mentálhigiénés terápiára is kell járnia, amire talán a gyerekeinek is szüksége lenne, miután hónapokig kellett együtt élniük egy rothadó testtel, és mivel a házban csak egy fürdőszoba volt, ki sem kerülhették. A 12 és 15 éves gyerekeket azzal zsarolták, hogy ha kiderül az idős nő halála, nyilvános iskolába kell járniuk és dolgozniuk is kell. Lewis ügyvédje, Dan Berkos az Assocciated Press hírügynökségnek elmondta, ügyfele három évvel ezelőtt vált el, és ekkor került a szekta hatása alá. "Nem vagyok benne biztos, hogy valóban hitt-e abban, hogy az idős hölgy feltámad az imák hatására, de meg volt róla győződve, hogy mindent végre kell hajtania, amit Bushey előír" - magyarázta az ügyvéd védence viselkedését.