horoszkóp

Csak a játszóterek mellett tilos a szex a Vondelparkban

2008.03.12. 11:15
Amszterdam legnépszerűbb parkjában az embereknek hivatalosan is szabad a szex, de a kutyákról még a pórázt sem vehetik le. A tanács szóvivője szerint ez így van jól, hiszen a nyilvánosan szexelő párok nem zavarnak senkit.

Amszterdam legismertebb közparkjában - ami eléri az évi 10 millió látogatót - hivatalosan is engedélyezték a szexuális közösülést heteroszexuális és homoszexuális párok számára - írja az ananova. A Vondelparkban szeptemberben lép érvénybe a határozat, amely szerint szabad a nyilvános szex, persze az előírt szabályok betartásával. Ezek közt szerepel, hogy az engedmény az esti, illetve az éjszakai órákra szól, a használt óvszereket mindig el kell takarítani és tilos dugni a játszóterek mellett.

A kutyások háborognak, de hiába

A kutyatulajdonosok a szabályok ellenére is fel vannak háborodva, mivel egy másik rendelet értelmében a parkban kizárólag pórázon lehet kutyát sétáltatni. "Mióta létezik ez a park, mindig szabadon engedhettük a kutyáinkat, hogy kiszaladgálják magukat. Felháborító, hogy most ezért büntetés jár, de a nyilvános szexelésért nem" - mérgelődött az egyik gazdi.

A helyi tanács sajtószóvivője úgy érvelt, hogy ha a kutyák nincsenek pórázon, akkor akárhova odapisilnek, ezzel sok kellemetlenséget okozva a látogatóknak, míg a parkban szexelőkre mindez nem igaz. "Miért próbálnánk megtiltani valamit, amit úgysem lehet. Ezek a párok nem zavarnak senkit, és akkor miért ne élvezhetnék azt, ami jól esik nekik" - magyarázta Alderman Paul Van Grieken.

Máshol még nem ennyire nyitottak

Egyelőre csak Amszterdamban ilyen elnézőek a nyilvános helyen szeretkezőkkel. Nem olyan régen az USA-ban egy év feltételes szabadlábra és 300 dollár bírságra ítéltek egy húszéves lányt, amiért barátjával az autójukon, majd a közeli fenyőfán közösültek.

Norvégiában nyilvános szexszel kampányoltak

A Quart norvég zenei fesztiválon történt az eset, amikor a Cumshots népszerű együttes koncertje alatt egy fiatal pár felpattant a színpadra és vad szexbe kezdtek. A céljuk az volt, hogy támogatókat gyűjtsenek és felhívják a figyelmet az esőerdők megmentésére. A magánszámuk után a közönség lelkesen megtapsolta őket és senki nem jelentette az esetet a rendőrségen, sőt hamarosan összegyűlt közel tizenötezer dollárnyi adomány. A probléma csak az volt, hogy az alapítvány, akiknek a pár felajánlotta az összeget, nem fogadta el, mondván nem kell nekik olyan pénzt, amelyet illegális tevékenységgel szereztek.