horoszkóp

Tízezer pár mell a Nagy szoptatáson

2008.10.11. 21:52
A Grand tétée (Nagy szoptatás) elnevezésű világméretű rendezvénnyel a szervezők a szoptatás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az a céljuk, hogy minél több anyuka döntsön a tápszer helyett a szoptatás mellett, illetve szeretnék elejét elérni, hogy a kismamák bárhol és bármikor szoptathassanak anélkül, hogy megszólják őket.

A Grande tétée (Nagy szoptatás) elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozatot több mint 10 ezer részvevővel, 318 helyszínen, 17 országban rendezték meg október 10-én. A szervezők több dologra próbálják meg felhívni az emberek figyelmét ezzel az eseménnyel. Egyrészt azt szeretnék elérni, hogy a nők rájöjjenek a szoptatás hasznosságára, és szükségességére. „Volt egy olyan nő, aki azt mondta, amikor regisztrált a versenyre, hogy nem is ismer egyetlen nőt sem, aki szoptatta volna a gyerekét”, mesélte a moszkvai események egyik szervezője, Frances Jones a Moscow Timesnak.

Nézze meg a párizsi és a manilai anyukákat!

A szervezők fontosnak tartják azt is, hogy rávilágítsanak arra, hogy a természetes táplálást sokkal egészségesebb, mint a tápszerek. Főleg azután fontos erről beszélniük, hogy kirobbant a tejporbotrány Kínában, ahol melaminnal szennyeződött tápszer került forgalomba, melynek következtében négy csecsemő meghalt és több ezer gyerek kapott vesekövet.

Másrészt pedig arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a szoptatás az egy természets folyamat, az élet velejárója, és nőknek meg kellene engedni, hogy ott és akkor szoptathassanak, ahol akarnak.