horoszkóp

Börtönbe csukják Terry Black gyerekeinek vér szerinti szüleit

2008.11.22. 08:50
Kapcsolódók (1)
Terry Black két örökbefogadott gyerekének szüleit emberkereskedelem miatt fegyházbüntetésre ítélték. V. Éva összesen kilenc gyereket szült, közülük egy vele él, négyet eladott, egy otthonban él, egyet nevelőszülőknél helyeztek el, és ketten nagyanyjuknál laknak. A bíróság az egyikóket örökbe fogadó házaspárt szintén bűnösnek találta.

A XVIII-XIX. Kerületi Bíróság pénteken emberkereskedelem miatt fegyházbüntetésre ítélte a első fokon Terry Black örökbefogadott gyermekeinek szüleit; az örökbefogadókat szintén bűnösnek találták.

Kilenc gyerekéből négyért pénzt kért

V. Éva kilenc gyereket szült, de csak egy van nála. Kettőt nagyanyjuk, V. Györgyné, kettőt a B. család, kettőt Terry Black nevel, egy otthonban van, egyet pedig nevelőszülőkhöz helyeztek el. A tárgyaláson V. Éva sírva azt mondta: bűnösnek érzi magát, mert kilenc gyereket hozott a világra, de csak egyet nevel ő. Arról is beszélt, hogy most végre normális életet él - korábban prostitúcióból tartotta fenn magát -, és úgy érzi, a gyerekek jó helyen vannak a B. családnál, akik nagyon szeretik, és tisztességesen nevelik őket. V. György szintén sajnálta, hogy így alakult, és ő is hálás a B. családnak, hogy nevelik a gyerekeket.

Az apa, V. György két év és két hónap, az anya, V. Éva két év és nyolc hónap fegyházbüntetést kapott, értesült az MTI. V. György édesanyját - aki az ítélet szerint felbujtóként követte el az emberkereskedelmet - szintén elítélték. A szülők nem először álltak hasonló vádak miatt bíróság elé: korábban felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, amiért pénzért adták örökbe kisfiukat, Danikát Terry Black előadóművésznek.

V. Éva 2004-ben a Fővárosi Bíróságon

Az ítélet szerint V. György és V. Éva két közös gyermekét is anyagi előnyökért cserébe adta örökbe B. Zoltánnak és feleségének. A 2000-ben született Ádámtól egymillió forintért, a 2002-ben született Tamástól pedig egy használt autó fejében váltak meg a szülők.

Az első gyerek születésekor az apa 16 éves volt

A gyerekek vér szerinti anyja azt állította a gyámhatóságnak, hogy Ádámnak valójában a most elítélt B. Zoltán a vér szerinti apja, ezért akarja örökbe adni neki és feleségének. A szakértői vizsgálatok azonban megállapították, hogy B. Zoltán nem lehet a gyerekek apja, mert nemzőképtelen, a vér szerinti apa V. György, aki a fiú születésekor 16 éves volt. Ádám után megszületett Danika, aki Terry Blackhez került, majd őt követte Tamás, akit szintén örökbe fogadott a B. házaspár.

A tanúvallomások szerint a szülők egymillió forintért adták oda az első gyereket, a másodikat pedig egy gépkocsiért. Az anya egy volt barátnőjének vallomása szerint Ádám megszületése után az addig nehéz anyagi körülmények között élő V. György rögtön vett egy autót, és Évával szórni kezdték a pénzt.

Az örökbefogadókat is megbüntették

Az örökbefogadó B. Zoltán és felesége azzal védekezett, hogy csak nehéz anyagi helyzetük miatt akartak segíteni V.-éknek. Céljuk az volt, hogy a gyerekeket egészséges kismama szülje meg. A bíróság ezt az érvelést nem fogadta el, ezért B. Zoltánt - mivel korábban más jellegű bűncselekmény miatt felfüggesztett büntetést szabtak ki rá - egy év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, feleségét egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte emberkereskedelem miatt.