horoszkóp

Drogoztak és szexeltek a tinik egy sztriptíztáncosnőből lett segédtanár bulijában

2008.02.27. 21:47
Hétfőn felmondott, majd kedden letartóztatták azt a harmincnégy éves nőt, aki állítólag vad bulit rendezett csütörtökön éjjel pár tinédzserrel a New Kensington-i Clarion Hotelben. A rendőrök cracket, kokaint, üres sörösdobozokat és használt óvszereket találtak a szobában. Abbie Jane Swogger tagadja, hogy kábítószert vagy alkoholt adott volna a tiniknek, és azt is, hogy bármelyikükkel lefeküdt volna.

Az amerikai jogrend szerint kiskorúak megrontásával, valamint crack, illetve kokain és drogozáshoz szükséges kellékek birtoklásával vádolják a Pennsylvania államban található Highlands Középiskola egyik volt alkalmazottját, a harmincnégy éves Abbie Jane Swoggert. A New Kensington-i rendőrség ugyanis kábítószert, üres sörösdobozokat és használt óvszereket talált a Clarion Hotel egyik szobájában, ahol Swogger állítólag több fiatalkorúval mulatozott csütörtök éjjel, ráadásul erős marihuánaszag is terjengett a levegőben.

Sztriptíztáncosnő volt

A korábban sztriptíztáncosnőként dolgozó nő a hallban volt, amikor pénteken, röviddel dél előtt megérkezett a rendőrség. A szobában ekkor két fiatalkorú lány és három fiú tartózkodott – állítja Dennis Marsili nyomozó. Az egyik tini szülei még csütörtök este jelentették az illetékes szerveknek, hogy gyermekük eltűnt. Swoggert pénteken délután kérdezték ki a rendőrsön.

A nő azzal védekezett, hogy eredetileg barátnőivel vette ki a hotelszobát, ám hirtelen betoppant a fia, aki magával hozta néhány barátját, és nem óhajtottak távozni. Állítása szerint nem tudott arról, hogy drogoztak volna, sört pedig nem adott nekik. Hozzátette, egyik diákkal sem feküdt le, bár azt elismerte, lehet, hogy azok egymással szexeltek, de neki ez sem tűnt fel. A FOX News munkatársainak pedig azt is elmondta, ha valóban volt marihuána a helyszínen, az bizony nem az övé volt.

Megkérték, felmondott

Abbie Jane Swogger

Swogger mindenesetre hétfőn az illetékesek kérésére felmondott. Karol Galcik tanfelügyelő szerint a segédtanárként dolgozó nőt pénteken e-mailben értesítették arról, hogy választhat: vagy felmond, vagy hétfőn megjelenik az iskola vezetősége előtt, akik valószínűleg megszüntetik munkaviszonyát, ami mellékesen nem volt túl hosszú, mert csak 2007. szeptemberétől alkalmazták. Galcik elmondta, nem a hotelben történtek miatt állították választás elé, hanem azért, mert csütörtökön és pénteken sem jelent meg az iskolában.

A bittenandbound.com információi szerint az egykori sztriptíztáncosnőt, aki egyébként minimálbért kapott munkájáért, nem kötelezték drogtesztre, mielőtt megkapta az állást. Galcik hozzátette, azóta változtattak ezen a szabályon, januártól minden új alkalmazottnak kötelező alávetnie magát egy ilyen vizsgálatnak, munkakörtől és bérezéstől függetlenül.

Imádta munkáját

Swogger nem örül annak, hogy elveszítette munkáját. „Imádtam a munkámat, imádtam azt a kislányt, akivel együtt dolgoztam” – nyilatkozta. Ráadásul szerinte óriási szüksége volt a pénzre, ami jól kiegészítette a szociális juttatásokat, amelyeket részben két fia, részben elhunyt férje után kapott. Idősebbik gyermekét, aki az ő iskolájában volt másodikos, pedig a történtek miatt átíratta egy virtuális iskolába – olvasható a post-gazette.com oldalon.

Ki, illetve mi is az a teacher’s aide?

Swogger teacher’s aide-ként dolgozott a középiskolában. Ennek a munkakörnek nincs igazán magyar megfelelője. Tulajdonképpen segédtanárok és nevelők egyszerre. Többek között segítenek az oktatóknak az adminisztratív munkában, felügyelnek a gyerekekre a tantermeken kívül, valamint viselkedési és tanulási zavarokkal küzdő diákokkal is foglalkoznak.

Forrás: www.classroom-assistant.net

Miután kedden lezárták a nyomozást, vádat emeltek Swogger ellen, akit kedden délután otthonából vittek el a rendőrök. A hölgy eleinte nem is akarta beengedni őket, csak azután nyitott ajtót, miután figyelmeztették, hogy rátörik. A letartóztatás időpontjában egy tizenhét éves fiú is tartózkodott a lakásban. A pittsburghlive.com információi szerint a tini nem Swogger rokona, ráadásul ő is ott volt a hotelszobában csütörtök éjjel. A fiút végül a rendőrőrsön átadták az édesanyjának.

Bilincsben vitték el

Szemtanúk szerint Swogger elsírta magát, amikor megbilincselték. Pár órával később már szabad volt, ugyanis kifizették a 25.000 dolláros (körülbelül 4.300.000 forintos) óvadék tíz százalékát. Ezt állítja legalábbis ügyvédje, Duke George, aki meggyőzte Frank Pallone bírót, hogy ügyfele nem tudja kifizetni a nagyobb összeget, ugyanis egyedül neveli tizenkét és tizenöt éves két fiát.

A rendőrség szerint Swogger hazudott, amikor azt állította, hogy nem ismeri azt a két tizenöt éves lányt, akik elszöktek otthonról, és az ő hotelszobájában kötöttek ki. A nyomozók úgy vélik, a két tinit ő szedte fel valahol útközben, és ő furikázta őket a szállodához. Mike Klein rendőrfőnök elmondta, emiatt majd később emelnek vádat. Az ügyben az előzetes meghallgatásra következő hónapban kerül sor.