horoszkóp

13 éves lányokat rontottak meg a texasi szektában

2008.04.10. 17:33
Külön templomi nászágyon tették magukévá először mindössze 13 éves feleségeiket a texasi többnejű szekta idős férfi tagjai - közölték Texas állam nyomozói egy szerdán nyilvánosságra hozott eskü alatt tett nyilatkozatban. A texasi szekta farmjáról több mint négyszáz gyermeket mentettek ki a hatóságok, akik közül sokakat súlyosan zaklattak.

A poligámiát gyakorló texasi szekta farmját átkutató nyomozók a templomként használt épületben fedezték fel a nászágyat, ahol a hatóságok közlése szerint hetven év feletti férfiak közösültek 17 évnél fiatalabb lányokkal. A területen talált dokumentumok szerint volt olyan férfi, akinek húsz felesége is volt - írja a Független Hírügynökség.

A többnejűséget gyakorló közösségben a lányokat a pubertáskorral azonnal beavatták a szexuális életbe. A fiatal fiúkat pedig úgy nevelték, hogy állandósítsák ezt a gyakorlatot. 13 éves lányokat kényszerítettek a szexuális kapcsolatra a már több feleséggel rendelkező idősebb szektatagokkal, mint mondták: gyermeknemzés céljából.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tulajdonában lévő farmon a gyerekeket a zaklatáson túlmenően éheztették és bezárták büntetésül, gyakran verték is őket.

A razzia a múlt csütörtökön kezdődött, miután egy 16 éves lány segítséget kért a hatóságoktól titokban, egy kölcsönvett mobiltelefonról. Azt suttogta a készülékbe, hogy szülei három éve magára hagyták a farmon, majd mikor betöltötte a 15 évet, egy 49 éves férfi hetedik felesége lett. Nyolc hónappal azután, hogy életet adott a férfi első gyermekének ismét teherbe esett. Vallomásából kiderül, hogy a férfi rendszeresen verte és fojtogatta, egy alkalommal bordatöréssel került kórházba. A szektatagok azzal fenyegették, hogy ha elhagyja őket, akkor idegenek arra kényszerítik majd, hogy levágja a haját és sok-sok férfival létesítsen nemi kapcsolatot.

Az Eldoradóhoz közeli 700 hektáros "Vágyakozás Cionra" nevű farmról 416 gyermeket és 139 felnőtt nőt menekítettek ki a hatóságok. Több kiskorú nem tudta, vagy nem akarta megmondani biológiai szülei nevét. A bíróság ideiglenesen állami gondozásba helyezte a kicsiket. Annak ügyében, hogy a gyerekeket véglegesen elválasztják-e szüleiktől, április 17-én folytatódik a bírósági meghallgatás.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft