horoszkóp

Nem bánják a nézők, hogy megszűnnek a TV2 műsorai

2008.05.07. 19:05
Van, aki aláírást is gyűjtene, hogy ne szűnjenek meg a TV2 műsorai, de a legtöbben azt sem tudták, hogy léteznek ilyen adások. Beláttuk, hogy a csatorna miért kívánja megszüntetni többek közt Az Igazság árát és a Liptai Claudia Showt, azt azonban nem hisszük el, hogy mindenkit csak az állatos adók érkelnek. Pedig a megkérdezetettek nagyobbrészt ez állítják. Fogyasztók vallanak a televíziózási szokásaikról.

A TV2 a nyár végén leveszi műsoráról az Igazság árát - derül ki a társaság keddi közleményéből. Több más műsor - így a Liptai Claudia Show, a Médiacápa, a Beugró, a Mi kérünk elnézést - mellett a múlt héten a márciusban indult produkció gyártási szerződését is felmondták. A döntést a csatorna őszre megújuló műsorstruktúrájával indokolták, jelezve, hogy a műsorok ismert arcaira ettől függetlenül számít a csatorna. Az MTI értesülése szerint azért hozta meg ezt a döntést a menedzsment, mert a műsorok nem produkálták a várt nézettséget. Erről a döntésről megkérdeztük magukat az érintetteket is, akik ebben az esetben nem a műsorvezetők voltak, hanem a potenciális fogyasztók, azaz a nézők.

A nem reprezentatív felmérésünk eredménye minden kétséget kizárón az lett, hogy ma Magyarországon senki nem néz televíziót, de mégis rászánja magát, akkor kizárólag kulturálódni kíván a képernyő előtt. A be nem vallott tévézési szokás mögött nem sejtjük, mi rejtőzhet.    

Adrienn, 23 éves  

„Nem tudtam róla, hogy megszűnnek ezek a műsorok. Néha az Igazság árát néztem és egyszer talán a Liptai Claudia Show-t is. Nem fog hiányozni egyik sem. Igazából a filmsorozatokat és a vetélkedőket szeretem. Ezek nem nagyon tetszettek, főleg az Igazság ára nem." Adriennt az bosszantotta a legjobban Jakupcsek nevével fémjelzett "bevallom mit tettem, mit gondoltam" show-ban, hogy „iszonyatosan szenzációhajhászra" sikeredett. Két szóval úgy jellemezte a számára nem tetsző produktumot, hogy „csúnya műsor."

Szabolcs, 25 éves

„Egyedül a Beugrót néztem, de nem tudtam róla, hogy meg fog szűnni. Kár hogy megszűnik, mert igazság szerint tetszett nekem. Liptai Claudiát eszembe se jutott nézni. Nekem a Popdaráló tetszik, mert az közel áll hozzám. Szeretek énekelni és ismerem is a dalokat, de egyébként nem nagyon nézek tévét." Szabolcs a megszűnések okát többek közt abban látja, hogy elsősorban az érdeklődés csökkent a nézőkben a showbiznisz irányába, és szerinte a talk-show-knak nincs jövője.

Kornél, 37 éves

„Nem is tudom, hogy ezek a műsor egyáltalán mikor vannak. Nem néztem egyiket se. Jobb szeretem az ismeretterjesztő filmeket. Eleve más csatornákat nézünk. Spektrumot, National Geographicot, meg a többi ilyet." Kornél elmondta, hogy családja amúgy sem egy nézi állandóan a tévét, de ha mégis bekapcsolják, inkább vidámságra vágynak. Így előfordul, hogy azt az adót nézik, ahol éppen Fábry Sándor szerepel.

Zoltán, 43 éves

Az újságosbódéban árusító férfi első reakciója az volt, hogy ezen műsorok egyikét sem kíséri figyelemmel. „Sportember vagyok. Amint végzek a munkával, megyek horgászni. Mire hazaérek, jobbára csak a Híradó megy. Olyankor nem válogatok, minden csatornán megnézem. Egyébként az Animal Planetet nézem." Zoltánról azonnal kiderült, hogy nem érintetett ebben a kérdésben, és a jövőben sem igyekszik célközönsége lenni az ilyen műsoroknak.

Eszter, 55 éves

„Liptait szeretem, az Igazság ára nem igazán érdekel. Mert magával a műsorral nem értek egyet. Túl mélyre mennek, ennyire nem kéne. Azt viszont sajnálom, hogy megszűnik a Liptai Claudia Show, mert szeretem az ilyen beszélgetéseket. Könnyed volt, és mégis az embert mutatta. Bár Szulákot jobban szerettem." Eszter elismerte, hogy a szimpátia ellenére nem követi figyelemmel Szulák új műsorát a MTV-n. „Mindenevő vagyok, de inkább a komoly műsorokat szeretem. A Társulatot nézem, több komolyabb műsort várok a TV2-től."

>

Horváth Lászlóné, 43 éves

„Ez elég szomorú" - kelt ki magából Horváthné. „Mindegyiket nézem, ezek a kedvenc műsoraim. Ha megszűnnek, mit fogok nézni? A Liptai Claudia jó embereket hívott be, és még információt is nyertem belőle. A Médiacápát pedig azért szeretem, mert humoros és megmondták az igazat. Ki fogja most megmondani? Szeretném, ha maradnának ezek a műsorok. Mindegy hogy hol, de maradjanak. Szerintem azért akarják megszüntetni őket, mert nincs rá keret. Aláírást nem kellene érte gyűjteni? Aláírom több példányban is."