Egypetéjű ikrekkel házasodtak egypetéjű ikrek, ikreik születtek

2008.07.23. 15:28
Egy amerikai ikerpár, Diane és Darlene Nettemeier tíz évvel ezelőtt ismerkedett meg a szintén ikerpár Craig és Mark Sandersszel. Aztán jöttek a közös randik, Las Vegasban nyertek egy zsák pénzt pókeren. Később ugyanazon a napon a párok eljegyezték egymást, majd szintén megegyező napon házasodtak össze. Aztán egymás mellé költöztek, a Craig-Diane párosnak ikreik születtek. Együtt járnak vissza az amerikai ikertalálkozóra, ahol anno megismerkedtek.

A tíz évvel ezelőtt ikertalálkozó alaposan megváltoztatta Diane és Darlene Nettemeier, valamint Craig és Mark Sanders életét. A két ikerpár a találkozón csak összeismerkedett, majd elmentek Las Vegasba egy igazi duplarandira.

A randi igazán jól sikerült, egyrészt gyerek és házasság lett a vége, de a pillanatnyi örömöt leginkább az fokozta, hogy több ezer dollárt nyertek pókeren. A kapcsolatok nagyon szépen alakultak egyszerre. Az első csók St Louis-ban csattant el, a lányok szülővárosában. A párok egy baseballmeccs után tapadtak egymás ajkaira. Aztán egy évvel később a szilvesztert együtt töltötték a fiúknál, Houstonban. A dolgok innentől nagyjából maguktól alakultak.

Az ikrek

Találkozásuk után alig három évvel össze is házasodtak, természetesen ugyanazon a napon volt az eljegyzés, majd a házasságot is egy speciális, megosztott szertartással kötötték meg. Aztán az ifjú férjek átvitték a feleségeiket a házaik küszöbén, amiket egymás mellé építtettek – tudtuk meg a Telegraphtól. A történet nem szól róla, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy ugyanolyanok a házak.

Aztán Craignek és Dianenek ikrei születtek, amire irtózatosan kicsi az esély, még akkor is, ha gyakoribb az ikerszülés akkor, ha valamelyik szülő iker, vagy voltak ikrek a családjában.

A másik családban egyelőre nem születtek ikrek, de azért mindenki boldogan meg az éves ikertalálkozóra, ahol az egész történet kezdődött.

A Wikipedia alapján akkor van a legnagyobb esélye az ikerszülésnek, ha az ember nyugat-afrikai származású, ha elmúlt harminc, de még nem negyven, ha magasabb és súlyosabb, mint az átlag, ha már többször volt terhes és, ha a családjában voltak már ikrek, különösen akkor, ha az anyja is egy iker.

A terhességek nagyjából 1,1 %-ából születnek ikrek. Ez a szám a kétpetéjűekre vonatkozik, az egypetéjű ikrek általában minden 334. terhességből születnek.

Arra nincs tudományos magyarázat, hogy pontosan mitől születnek egypetéjű ikrek, de aki nagyon nem akar ikreket, ne egyen húst. Kimutatták ugyanis, hogy a vegetáriánusoknál ötször kisebb az ikerszülés esélye, mint a húsevőknél. Azt is megfigyelték, hogy bizonyos termékenységserkentő gyógyszerek növelik az ikerterhesség esélyeit.