horoszkóp

Teletexten keresztül adtak el több kiló drogot magyar dílerek

2008.02.21. 15:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Az egyik kereskedelmi csatorna teletextjének használtautó eladási oldalán keresztül rendeltek drogot a fogyasztók ma elítélt dílerektől. Az autók gyártási éve például extasy tabletták mennyiségét jelölte, míg a törlesztőrészlet a kokainét. Az ügyben szereplő Bács-Kiskun megyei vádlottakat, akik több kiló drogot adtak el, főleg extasyt összesen több mint 36 év börtönre ítélte a szegedi bíróság.

Egy kereskedelmi csatorna használtautókat hirdető teletext aloldalát használták drogügyleteik bonyolítására Bács-Kiskun megyei dílerek, írja a Baon. A kilenc vádlott, most már elítélt, főleg extasyval kereskedett, de speedet és kokaint is lehetett tőlük vásárolni, a minimális rendelési tétel extasy tablettánál ezer darab volt, speednél pedig 100 gramm.

A hirdetésekre ügyes rejtjelezést találtak ki. Az autó gyártási évének utolsó két számjegye azt jelezte, hány ezer darab extasyra van szüksége a vásárlónak. A speedet tíz dekánként a kocsi futott éveinek számában mérték. A kokain grammokban megrendelt mennyiségét pedig az autó havi törlesztőrészletének első két számjegye jelezte.

A kalocsai, kecskeméti, hajósi, nemesnádudvari, dabasi és székesfehérvári vádlottak 2005 januárja és júniusa között mintegy 57000 extasy tablettát, két kiló speedet és 220 gramm kokaint adtak el. A drogok feketepiaci összértéke nagyjából tizenöt millió forint.

A kilenc vádlottból ketten korábban már elfogadták az elsőfokú ítéletet, ami még Kecskeméten született. A maradék hét vádlott 36 év börtönt kapott ma összesen a szegedi bíróságon. A legsúlyosabb ítélet 10 év fegyház volt, a legenyhébb 2 év börtön.