horoszkóp

Kilencedik újszülöttjét már nem adná el Terry Black gyerekeinek anyja

2008.03.05. 11:55
Minden nap pár percre láthatja gyermekét Vajna Éva, a gyerekkereskedelem miatt már másodszor is elítélt nő, de nem kaphatja meg. Kilencedik gyermekéért új párja, Péter harcol, aki megpróbálja kijátszani a gyermekvédelmi szakszolgálatot. Állítják: ez a gyermek tervezett volt, és a szülei fogják felnevelni. Egy biztos: Terry Black nem akarja hazavinni.
Vajna Éva 2004-ben a Fővárosi Bíróságon

Terry Black felháborodottan vette tudomásul, hogy Vajna Éva, a gyerekkereskedelemmel kétszer is elítélt nő ismét szült. A transzvesztita előadóművész Vajna Éva három gyermekét, Zolit (13), Danit (7) és Fannit (3) neveli. Dani miatt ítélték el elsőízben a huszonkilenc éves nőt, ugyanis először ötmillió forintot, majd hárommillió-hétszázezer forintot kért érte. Terry Black szerint ez a nő egy szülőgép, és nem szabadna hagyni, hogy több gyermeket hozzon a világra. "Ennek a nőnek ki kellene venni a méhét" - mondta Terry Black.

"Nem velem kell beszélni ebben az ügyben" - mondta Vajna Éva a Velvet a kérdésre, hogy mi lesz a most született, kilencedik kisfiának, Bencének a sorsa. A Népszabadság információi szerint a nő ezt a gyermekét már megtartaná, ám a kórházban látni sem engedik újszülöttjét. Három gyermekét már áruba bocsátotta Éva, és most a gyermekvédelmi szolgálat attól fél, hogy Bencét is eladja. Éva a telefonkagylót egyből átadta Péternek, Bence édesapjának, de ő barátságtalan hangon csak annyit közölt, hogy hírzárlatot fog elrendelni, mert a kisfiú ügye nem tartozik senki másra, csak Évára és rá.

A kisfiú héthónapra született két kiló húsz dekával és a Bence nevet kapta. A szülők két okból nem foghatják kezükbe gyermeküket: az egyik az, hogy a kisfiú inkubátorban fekszik, és naponta csak néhány perc láthatási idejük van, a másik pedig, az, hogy a gyermekvédelmi szakszolgálat elegendő okot talált ahhoz, hogy Éva soha ne kapja meg gyermekét.

"Ezt a gyermeket a szülei fogják felnevelni"- mondta a Velvetnek Péter, Bence édesapja. - Lehet, hogy Évának nem adják ki kisfiát, de a hivatalosan tett apasági nyilatkozat után kinevezik a fiam gyámját, és akkor mindenképp velünk lesz."

Terry Black szerint a Szociális és Gyámhivatal sorozatos rossz döntései miatt kerülnek a Bencéhez hasonló sorsú gyermekek állami gondozásba, és jutnak rossz sorsra. "Hihetelen számomra, hogy Éva kilenc gyermekéből kettő, a kilencéves Erika és a négyéves Vivien a nagymamával élnek, azzal a nővel, akitől saját gyermekének a felügyeletét megvonták, most viszont az unokákat rábizták."

A Jahn Ferenc kórház orvosa szerint az intézménynek nincs jogosítványa ahhoz, hogy megtagadja az édesanyjától a gyermeket, ez túlmegy a hatáskörükön. Viszont ha valami veszélyezteti a baba egészségét , akkor döntési joguk van, hiszen nekik Bence egészsége az első. "Mindennap bejöhet a gyermekéhez, és az inkubátor üvegfalán keresztül megnézheti" - mondja a kórház koraszülött osztályának az egyik orvosa.

"Meg sem foghattam, és a tejem sem kell"- állította Éva a Népszabadságnak. A koraszülött gyermeket különös gonddal kell kezelni. Kézbe venni természetesen nem lehet, és a szoptatás is egy gyomorszondán keresztül történik először, majd cumisüvegből, végül az anya melléből. És hogy miért nem Éva tejével táplálják a kis Bencét? Valószínűleg azért, mert Éva a terhesség alatt erős altatógyógyszereket szedett, és ezek hatásai jelentkezhetnek az anyatejben. A gyermeket egyébként pontosan ezen okok miatt tagadja meg tőle a gyermekvédelmi szolgálat, ugyanis gondatlan volt terhessége alatt is.

A gyermekvédelmi szolgálat döntésében nem játszott szerepet az a tény, hogy Éva korábban prostituált volt és pornófilmekben szerepelt, nem egyszer állatokkal is közösült.

Terry Black, aki Éva három fiát neveli, egy ismerősét látogatta meg a Jahn Ferenc kórházban. A nővérek széles mosollyal fogadták a transzvesztita előadóművészt, és azt kérdezték, hogy netán a kis Bencéért jött? Terry Black nem tudta, hogy Éva kilencedik gyermeke is abban a kórházban született, és hogy jelenleg is ott ápolják. "Megnéztem a kisfiút, de haza nem viszem. A gyerekeim, Danika és Fanni pont abban a korban vannak, amikor már nem lenne egészséges még egy örökbefogadott testvérrel felnőniük. Ráadásul őket biztosan fel tudom nevelni tisztességgel, egy negyediket már nem vállalnék be."